Pahor in Arčon odprla skate park

Goriška

Danes ob enajsti uri dopoldne se je kljub slabemu vremenu okrog zgornjega bazena GO skate parka z namenom, da si pogledajo novo pridobitev novogoriške občine, zbralo lepo število ljudi. Park je v osnovi namenjen predvsem mladim, na današnjem odprtju pa je bilo mogoče opaziti tudi starejše obiskovalce.

Zbrane je najprej nagovoril predsednik društva Raketa Davor Miljković, za njim pa sta pred mikrofon stopila  še novogoriški župan Matej Arčon ter predsednik Republike Slovenije,  Borut Pahor.

Pahor je povedal, da je zelo vesel odprtja novega skate parka, ki je po njegovih besedah daleč največji v okolici. To pa ni bil edini razlog za Pahorjevo zadovoljstvo. Še bolj ga je veselilo dejstvo, da se je lahko prvič, odkar opravlja funkcijo predsednika, v javnosti predstavil s celo družino. Sin Luka, ki po navadi ne mara spremljati svojega očeta na javnih prireditvah, otvoritve novega skate parka pač ni mogel zamuditi.

Kako je prišlo do uresničitve več desetletnih sanj, kako to, da je skate kultura v Novi Gorici tako popularna, in kaj vse se bo dogajalo na novem Go skate parku, si boste lahko prebrali v intervjuju s predstavniki društva Raketa, ki ga bomo na Regionalu objavili v ponedeljek.