PADALKA SE JE HUJE POŠKODOVALA PRI VZLETU: S pilotom se nista mogla ustaviti, reševalci so ju pričakali na helidromu

Kronika

Na Tolminskem se je pri vzletu s tandemskim jadralnim padalom huje poškodovala 65-letna jadralna padalka iz Velike Britanije.

Včeraj je bila policija obveščena, da se je navzletišču Kobala v Občini Tolmin pri vzletu s tandemskim jadralnim padalom huje poškodovala jadralna padalka, državljanka Velike Britanije. Po sedanjih ugotovitvah policistov iz Tolmina je z omenjenega vzletišča nad vasjo Ljubinj ob 13.57 uri vzletel 46–letni pilot jadralnega padala v tandemu s potnico oz. 65-letno jadralno padalko iz Velike Britanije.

Pri vzletanju oz. pri teku po klancu navzdol se je jadralna padalka prehitro usedla v sedež in se posledično poškodovala nogo (sum odprtega zloma leve goleni). Glede poškodbe je seznanila 46-letnega pilota jadralnega padala, vendar je slednji zaradi varnosti vzletanja (vzlet je bilo nemogoče prekiniti) vseeno vzletel s Kobale in kasneje s poškodovano osebo pristal pri helidromu v Tolminu, kjer so ju ob 14.25 uri pričakali reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin. Po nudeni zdravniški oskrbi so tolminski reševalci poškodovano Britanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so tujo krivdo izključili. O dogodku je policija obvestila tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč inincidentov v ministrstvu za infrastrukturo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija