VEČKILOMETRSKI ZASTOJI, PO POLŽJE NA OBALNIH CESTAH: To so mejni prehodi s čakalnimi dobami (FOTO)

Slovenija

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Več kilometrov dolg zastoj je nastal tudi v obratni smeri, od Avstrije proti Sloveniji. Gneča je tudi na mejnih prehodih, najdlje se za vstop v državo čaka na Gruškovju in Dragonji, za izstop pa na Vinici.

Kot opozarjajo na Prometno-informacijskem centru, na gorenjski avtocesti prihaja tudi do zastojev med Brodom in Kosezami v Ljubljani, saj občasno zapirajo predor Šentvid v smeri proti Brdu. Zastoji so prav tako na zahodni ljubljanski obvoznici od predora Šentvid ter na južni ljubljanski obvoznici od priključka Rudnik proti razcepu Kozarje. Zastoj se nadaljuje po primorski avtocesti proti Vrhniki.

Po zadnjih podatkih je zastoj pred predorom Karavanke dolg osem kilometrov. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Jesenice vzhod.

Na kranjski policijski postaji pričakujejo, da se bo zastoj še podaljšal. Ob podaljšanju zastoja bo prišlo do zapore priključka Lipce, tako da bo izvoz mogoč samo za lokalni promet in zapore uvoza na avtocesto na Hrušici v smeri Avstrije. Izvoz Lesce bo dovoljen samo za lokalni promet v smeri Jesenic in Kranjske Gore. Kot alternativo za tujce na policiji izpostavljajo tudi predor Ljubelj, a ga v primeru gneče občasno zapirajo.

Na kranjski policijski upravi ob tem pozivajo k vzpostavitvi obveznega reševalnega pasu na avtocesti.

Do zastojev prihaja tudi na cestah Lesce-Bled, Jesenice-Hrušica in Izola-Strunjan.

Zaradi okvare vozila je zaprt vozni pas na vipavski hitri cesti med Vipavo in Nanosom, med Barnico in Rebrnicami 2 proti Nanosu. Okvara vozila obenem ovira promet na primorski avtocesti med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti pred Lescami proti Ljubljani ter na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani.

Na mejnem prehodu Gruškovje se po podatkih Prometno-informacijskega centra na izstop iz države čaka pol ure. Po drugi strani morajo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati do dve uri. Toliko se čaka za vstop v Slovenijo tudi na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko se tam za izstop iz države čaka do eno uro.

Zastoji nastajajo tudi na cestah Šmarje-mejni prehod Dragonja, Šmarje-Koper in Dolenje pri Jelšanah-mejni prehod Jelšane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  20 .08. 2022 ob  09: 34
17
Kaj pristojni še delajo kakšne meritve, koliko hrvaških turistov se zvali poleti preko uboge Šalare? Nekaj 100.000 ali morda preko milijona? Večkrat vozijo v strnjeni koloni preko krožišča pri Lidlu, tako da moramo domačini skoraj na kolena, če gremo iz Šalare v Olmo. Potem, pa opaziš policijsko vozilo na marendi v bližnji kitajski restavraciji. V prejšnji državi bi si fantje nadeli bele rokave in šli v križišča usmerjati promet ob zastojih. Da predstavnike najbolj nekoristnega poklica na svetu niti ne omenimo, redarji obstajajo zato, da kaznujejo domačina, ki je tekel v službo in malček narobe parkiral avto. Že v Žusterni na kopališču boste lahko večkrat opazili na mestih za invalide avte brez ustreznih oznak za invalide, ampak to redarčke ne zanima.