OTROŠKA RADOVEDNOST LAHKO STANE: Kako je šestletnik zapravil ogromen znesek za dostavo hrane (FOTO)

Svet

Šestletni deček iz Michigana, Mason Stonehouse, je postal viralna senzacija po tem, ko si je brez dovoljenja svojih staršev na očetovem mobilnem telefonu naročil hrano v skupni vrednosti skoraj 1.000 evrov. Otrok je naročil več kot 12 porcij krompirčka, velike količine rakcev, sendvičev, pic in riža ter tako presenetil svoje starše, ki niso pričakovali takšne količine hrane in zneska na računu.

Novica je bila poročana v številnih svetovnih medijih, kot so BBC, CNN, Fox News, The Guardian in drugi. Mnogi so se smejali in se čudili Masonovi iznajdljivosti in hrabrosti, da si je sam naročil hrano, drugi pa so se spraševali, kako lahko starši dovolijo svojim otrokom, da imajo dostop do njihovih mobilnih telefonov.

Last night I let Mason play with my phone for a bit before bed. Well, that cost me $1,000! He ordered food on my Grubhub...

Objavil/a Keith Stonehouse dne Nedelja, 29. januar 2023

Poleg presenečenja nad količino hrane in zneskom na računu so starši prejeli tudi pozive banke o zaznani goljufiji in zavrnjenih transakcijah. Kljub temu, da je bilo izvedeno več kot 20 dostav, so se starši odločili, da ne bodo vračali dostavljenih dobrot, saj so bili zaskrbljeni glede higiene hrane.

Mason je sedaj naučen, da brez dovoljenja ne sme zapravljati velikih vsot denarja in da je treba biti odgovoren pri uporabi tehnologije. Kljub temu pa je deček obljubil, da bo vrnil denar, ki ga je porabil, in bo svoj prihranjen denar prispeval k plačilu. Poleg tega so nekateri mediji poročali, da je Mason vsakemu dostavljavcu plačal tudi 25-odstotno napitnino, kar kaže na njegovo dobro srce.

Vsekakor je ta zgodba poskrbela za smeh, vendar nas spominja tudi na relevantnost izobraževanja otrok o odgovorni uporabi tehnologije in pomembnosti varčevanja denarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija