OSUMLJENKA ZA UBOJ V POSTOJNI NEZAKONITO V PRIPORU? Odločitev koprskih sodnikov bodo 'vzeli pod drobnogled' vrhovni sodniki

Kronika

36-letna Barbara F., ki je osumljena uboja svojega 57-letnega partnerja Ilije Z., je vse od aretacije 'za rešetkami'. Tako je odločilo koprsko okrožno sodišče. Njen zagovornik trdi, da je pripor nezakonit, zato se bodo pritožili vrhovnim sodnikom. 36-letnica naj bi se pred nasilnim pokojnikom 'le branila', pišejo Primorske novice.

Policija je pokojniku izrekla prepoved približevanja že pred leti. Kaj je počel pri svoji partnerki v noči uboja? (Slika je simbolična.)

36-letnica je priprta vse od dneva, ko je pred stanovanjem na tleh hodnika, kjer je stanovala, soseda našla truplo 57-letnika. Moški naj bi umrl v noči na 8. februar, na truplo pa je sostanovalka naletela zjutraj in takoj poklicala 112. Ko se je izkazalo, da je moški umrl zaradi izkrvavitve po vbodu v predel prsi, so odvzeli prostost njegovi 36-letni partnerki. Med hišo preiskavo so policisti zasegli več nožev oziroma ostrih predmetov.

Policisti so ji odvzeli prostost in jo dva dni zatem odpeljali iz pridržanja za zaslišanje k dežurni koprski preiskovalni sodnici. Tožilstvo je za osumljenko predlagalo pripor zaradi nevarnosti, da bi podobno dejanje ponovila, in sodišče mu je pritrdilo.

Blok v Ulici prekomorskih brigad, v Postojni, kjer je pred dvema tednoma prišlo do tragedije.

Kmalu so se v javnosti začele pojavljati navedbe, da naj bi bila 36-letnica žrtev nasilja 57-letnika, s katerim naj bi bila v zvezi pet let. Že pred leti so mu izrekli prepoved približevanja, kar so potrdili na koprski policijski upravi. Možakar naj bi bil pogosto pod vplivom alkohola.

Odvetnik osumljenke Ivan Ravbar je za časnik dejal, da je 36-letnica žrtev in da je v zagovoru pri preiskovalni sodnici povedala, da se je zgolj branila pred napadom. Ravbar se je pritožil na sklep o priporu, a je koprsko sodišče pritožbo zavrnilo, zato bo vložil zahtevo za varstvo zakonitosti. Zoper osumljenko je sodišče uvedlo sodno preiskavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .02. 2019 ob  14: 52
-6
Zakaj ni prijavila policiji takoj po "incidentu" ? Nasilja itak, da je veliko v družinah...kdo pa ti je kriv, da si se dala z enim alkoholikom ? Vprašanje pa je slednje, čigava pa je neprimičnina ?