POLICIJA O UBOJU V POSTOJNI: V partnerskem odnosu je bilo nasilje in alkoholizem

Kronika

Danes smo o okoliščinah uboja v Postojni že poročali, zdaj pa so svoja pojasnila o ugotovitvah podali še na koprski policijski upravi. Kot so sporočili, je ekipa reševalcev nujne medicinske pomoč preko klicnega centra za obveščanje 112 prejela klic na pomoč v petek zjutraj. Pred vrati stanovanja so našli mrtvega 57-letnika, zdravnica pa je ugotovila, da je umrl ponoči.

Ob 9.44 je zdravnica o truplu obvestila policiste, ki so prišli na kraj skupaj s kriminalisti. Ob 11.40 so odvzeli prostost 36-letni Postojnčanki. Policisti so opravili ogled kraja dogodka, ki ga je vodila koprska dežurna preiskovalna sodnica. Ob njej sta bila prisotna še dežurni koprski tožilec in obducent Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Obdukcija je pokazala, da je 57-letnik umrl zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica vboda v predel prsi z ostrim predmetom.

Osumljenki so odvzeli telesne tekočine, da bi preverili, ali je morda zaužila alkohol, mamila ali druge psihoaktivne snovi. Policisti so opravili tudi hišno preiskavo stanovanja in vozila. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je bilo v partnerskem odnosu osumljenke in žrtve prisotno nasilje s strani žrtve, prav tako naj bi žrtev prekomerno uživala alkohol.

36-letnica je osumljena uboja. Včeraj ob 10. uri so jo privedli na zaslišanje h preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju odredila pripor. Osumljenki grozi do 15 let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  12 .02. 2019 ob  13: 46
Moški je imel prepoved približevanja, ker je bil zelo nasilen. Ženska je večkrat klicala na pomoč, a žal je pri nas tako, da dokler se kaj ne zgodi - na eni ali na drugi strani - so ukrepi zelo pomanjkljivi. Ženska se je bala in se je zaščitila tako, kot ji je edino preostalo, ker druge poti ni več videla... Tragika.
žveplo |  11 .02. 2019 ob  15: 28
Na obali je pred mnogimi leti žena nasilnemu pijanskemu možu razčesnila betico s sekiro, pa na srečo in po pričevanju mnogih sosedov, ni bila obsojena... Edino razumno.
V postojni ne poznam situacije, ma če je podobno kot v izoli, potem ni kaj...