OLIMPIJSKE IGRE V TOKIU BODO NAJVERJETNEJE PRESTAVLJENE: Kanada je že odpovedala udeležbo

Svet

Japonska je vse dlje od izvedbe olimpijskih iger v letošnjem poletju. "Nismo tako neumni, da bi igre izvedli po planu," je danes na novinarski konferenci v Tokiu dejal predsednik organizacijskega odbora iger Yoshiro Mori. Potrdil pa je, da se bo v četrtek po načrtih začela pot olimpijske bakle.

Pot olimpijske plamenice pa se bo v Fukushimi bržkone začela brez japonskega premiera Shinza Abeja. Ta še okleva s svojo udeležbo na ceremoniji ob začetku poti in že do četrtka se lahko veliko spremeni.

Abe je danes prvič omenil možnost prestavitve iger v Tokiu s poletja na kasnejši termin. "Če me vprašate, ali se igre lahko začnejo zdaj, bi vam rekel, da svet za to trenutno ni sposoben," je med drugim dejal Abe. Mednarodni olimpijski komite je v nedeljo najavil, da bo končna odločitev znana v štirih tednih.

A dogodki se trenutno prehitevajo med sabo in pritisk k prestavitvi se še stopnjuje. Udeležbo na igrah v načrtovanem terminu je že odpovedala Kanada, športnike je k pripravi na kasnejši termin pozvala Avstralija, Poljska je uradno h kasnejšemu terminu pozvala Japonsko, mednarodna atletska zveza je pozvala k prestavitvi iger in ponudila spremembo termina svojega svetovnega prvenstva 2021 v ZDA.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija