Olimpijska plamenica tudi v roke 101-letnika

Ruski prireditelji zimskih olimpijskih iger prihodnje leto v Sočiju so olimpijsko plamenico na poti do črnomorskega mesta že poslali v vesolje in na Severni tečaj, zdaj pa jo bodo v roke potisnili tudi 101-letnemu Aleksandru Kaptarenku, ki bo tako najstarejši nosilec olimpijskega simbola. To se bo zgodilo 6. decembra v Novosibirsku.

Še vedno vitalni Kaptarenko se je temeljito in na prav poseben način lotil priprave za ta velik dogodek. V svojem stanovanju je že večkrat iz zamrzovalne skrinje vzel lososa, ki je "simuliral" olimpijsko plamenico, in z njim tekal po svojem domu.

"Za svoja leta sem dobro telesno pripravljen, a preteči 200-metrsko razdaljo vendarle ni mačji kašelj. Težko bo, a te naloge sem se lotil temeljito in si že večkrat ogledal svojo traso na trgu Karla Marxa v Novosibirsku," je svoje priprave opisal vitalni Kaptarenko.

Olimpijsko plamenico bo v Novosibirsku nosilo 264 oseb

Olimpijsko plamenico bo na tridnevnem obisku v Novosibirsku nosilo 264 oseb, med njimi številni nekdanji in zdajšnji športniki tega kraja ter umetniki in poslovneži, največ pozornosti pa bo zagotovo deležen 101-letni Kaptarenko.

Zimske olimpijske igre v Sočiju bodo na sporedu med 7. in 23. februarjem prihodnje leto.