OKREPITE IMUNSKI SISTEM S PETIMI NAJBOLJŠIMI ETERIČNIMI OLJI: Pomagajo pri kašlju, sluzi in virusnih okužbah

Trendi

V difuzor (vlažilec oz. osvežilec zraka, razpršilnik eteričnih olj, izparilnik so vsi enakovredni in pogosto uporabljeni izrazi, ki se uporabljajo za napravo, ki naj bi vlažila zrak in hkrati lepo odišavila prostor) dodajte šest do sedem kapljic olja. Če ga nimate, lahko olje kapnete tudi v robček, ki ga pustite blizu mesta, kjer sedite, delate itd.

Eterična olja lahko uporabljamo z inhalacijami, spreji, kopelmi, masažami itd. V hladnejših letnih časih je dobro dobiti difuzor, ki ga lahko postavimo v bivalni prostor, da sprosti vonj, ki bo z izhlapevanjem prečistil zrak in pomagal pri lajšanju stresa.

V difuzor lahko dodate 6 do 7 kapljic posameznega olja ali kombinirate dve vrsti, pod pogojem, da skupna količina ne sme presegati omenjene količine.

Če difuzorja nimate, lahko nekaj kapljic teh olj nakapate tudi v navaden robček, ki ga pustite blizu mesta, kjer sedite ali delate.

Možnost je tudi, da v steklenico z razpršilom dodamo destilirano vodo in nekaj kapljic eteričnega olja. Občasno poškropimo območje okoli sebe in ponovimo, ko vonj izgine. Tudi površine, ki jih želimo očistiti, rahlo poškropimo z omenjeno tekočino in jih nato obrišemo s suho krpo.

Za krepitev imunosti je zelo koristno, da si občasno privoščimo toplo kopel z dodatkom eteričnih olj ali masažo z nekaterimi baznimi olji, ki smo jim dodali kombinacijo olj z zdravilnimi lastnostmi. Takšna masaža bo pomagala pri odstranitvi stresa in okrepitvi telesa.

Top 5 olj za krepitev imunosti in lajšanje simptomov prehlada in gripe

1. Kadilna bosvelija eterično olje (Boswellia carterii)

Eterično olje vsebuje alfa-pinen, ki pomaga zmanjšati nastajanje izločkov pri okužbah dihal.

2. Eterično olje širokolistne sivke (Lavandula latifolia)

Vsebuje linalol, ki spodbuja sprostitev dihalnih poti, ter borneol in alfa-terpineol, ki delujeta protibakterijsko. Deluje tudi spodbudno, zato pomaga proti utrujenosti in izčrpanosti.

3. Poprova meta eterično olje (Mentha piperita)

Ima protibakterijske in protivirusne učinke. Pomaga pri sinusnih glavobolih. Najlažji način, kako si pomagati, je, da kapljico olja spustite na robček in večkrat rahlo vdihnete. Lahko ga imate pri roki in po potrebi ponovite.

4. Bor eterično olje (Pinus sylvestris)

Deluje protivnetno, lajša močan kašelj in izločanje sluzi iz dihal. Lajša simptome duševne in telesne izčrpanosti ter glavobolov, ki jih povzročajo prehladi in gripa.

5. Eterično olje ravensara (Ravensara Aromatica)

Ravensara je eterično olje z močnim protivirusnim delovanjem. Uporablja se za prve simptome gripe in virusnih bolezni, da se prepreči poslabšanje stanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija