OGOLJUFAL GA JE ZA VEČ KOT 50 TISOČAKOV: Koprčan mu je plačeval za avto, ki ga ni dobil

Kronika

Kriminalisti Sektorja kriminalističe policije Policijske uprave (PU) Koper so decembra 2019 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja goljufije na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 57-letnega moškega z območja Celja. Ta naj bi namreč Koprčana ogoljufal za več kot 50.000 evrov, ko mu je obljubljal uvoz avtomobila in njegov servis.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da je 57-letnik z območja Kopra že pred časom spoznal 57-letnega Celjana, ki se ukvarja s prometom in popravili motornih vozil. Celjan je v nekaj mesecih pridobil zaupanje oškodovanca, nato pa mu je v nakup ponudil več različnih vozil iz tujine, ki naj bi se iz različnih razlogov prodajala po nižji ceni, kot je bila sicer vrednost vozila.

Tako je z lažnim prikazovanjem dejstev, da bo za oškodovanca iz tujine pridobil več motornih vozil in mu poškodovana tudi popravil, od Koprčana pridobil denar v različnih zneskih, v skupni vrednosti nekaj več kot 50.000 evrov. Ker Celjan svojih obljub glede dobave vozil in popravila ni izpolnil, od oškodovanega pa ves čas zahteval še dodatne zneske denarja, s prejemom katerih je pogojeval popravila, je oškodovanec dogajanje naznanil policiji.

Policijska uprava Koper je v sodelovanju s Policijsko upravo Ljubljana osumljencu zasegla iskano vozilo, na katerem osumljeni dejansko ni opravil dogovorjenih popravil, zasegli so mu tudi že demontirane deleZa kaznivo dejanje goljufije je predpisana kazen zapora od enega do osmih let

Kriminalisti Policijske uprave Koper nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov, obenem pa občane opozarjajo na ustrezne samozaščitne ukrepe pri poslih z motornimi vozili, "predvsem pri nabavi rabljenih vozil v tujini in njihovem popravilu, kot tudi pri izročanu gotovinskih plačil. Svetujemo poslovanje z zanesljivimi in preverjenimi subjekti ter po možnosti z uporabo preverljivih načinov plačil," so zapisali na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija