ODPRLI JAMO, KJER SO BILI UJETI DEČKI: Prvi dan jo je obiskalo 2500 ljudi

Svet

Na Tajskem so za javnost znova odprli jamo, v kateri je bilo pred več kot letom dni ujetih 12 dečkov in njihov trener. Jama Tham Luang v severni provinci Chiang Rai je bila zaprta za obiskovalce vse od takrat, ko so dečke iz lokalnega nogometnega kluba in njihovega trenerja po skoraj treh tednih rešili iz jame.

Jamo je v petek od odprtju obiskalo okoli 2500 ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil vodja nacionalnega parka Kawee Prasompong. Obiskovalce so v jamo spustili v skupinah po 20 ljudi, ogledati pa so si smeli zgolj vhodni del in prvi prekat jame. Od zaključka reševalne akcije julija lani je jamo obiskalo skoraj milijon ljudi, vendar pa doslej niso smeli vstopiti vanjo, je povedal predstavnik nacionalnega parka Jongklai Worapongsathorn, še navaja AFP.

Dečki, danes stari med 12 in 17 let, so jamo, ki leži tisoč kilometrov severno od Bangkoka, obiskali 23. junija lani. Ker jo je poplavilo, so v njej ostali ujeti več kot dva tedna, rešili pa so jih v za Tajsko doslej največji reševalni operaciji, v kateri je sodelovalo več tisoč ljudi iz več držav. Pri reševanju je življenje izgubil tajski potapljač. Njihovo dramatično reševanje je pritegnilo veliko pozornost po vsem svetu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija