ODMEVEN INCIDENT NA STRUNJANSKI PLAŽI NI BIL OSAMLJEN PRIMER? Varnostnik naj bi gostoma grozil z lisicami

Piran

Sobotni incident na strunjanski plaži še vedno odmeva. Po tem, ko se je nekdanji udeleženec resničnostnega šova Tomaž Jeraj sprl s tamkajšnjim varnostnikom, ki naj ne bi dovolil njegovi še ne štiriletni hčeri uporabe otroškega senčnika in stola, je završalo tudi zaradi odgovora, ki so ga na neljub dogodek podale Terme Krka. Kot upravitelj plaže naj bi namreč zahtevali varnostnikovo premestitev. Številni ljudje so mu takrat stopili v bran, saj naj bi zgolj upošteval navodila nadrejenih. Včeraj pa so Slovenske novice objavile še eno sorodno zgodbo njihove bralke. Je sobotno dogajanje na strunjanski plaži stalna praksa?

Po objavi Jerajevega spora je Slovenske novice kontaktirala bralka, ki naj bi se na tej plaži prav tako sprla z varnostnikom. Zaradi uporabe lastnega stola, ki sta ga prinesla s seboj na plažo, naj bi bila ona in njen mož deležna groženj. Varnostnik naj bi jima zagrozil celo z lisicami, če mož ne odstrani stola s plaže.

Po mnenju bralke se hotel požvižga na pritožbe, saj imajo vse zasedeno in so zaradi tega brezbrižni do ljudi, še piše časnik. 

Rezultati naše ankete

Po debati, ki se je po sobotnem incidentu razvnela na družbenem omrežju Facebook, smo želeli stališča naših bralcev glede omenjenega incidenta preveriti tudi s krajšo anketo. Izkazalo se je, da je kar 86 odstotkov vseh, ki so v anketi sodelovali, izrazilo podporo varnostniku.

43 odstotkov vprašanih meni, da je le-ta delal po navodilih nadrejenih, 20 odstotkov jih misli, da se je vedel profesionalno, 23 odstotkov pa je mnenja, da je pretiraval obiskovalec plaže. Varnostniku v bran se ni postavilo zgolj 10 odstotkov sodelujočih. Ti so mnenja, da je varnostnik pretiraval, nekaj jih je nad incidentom celo zgroženih. 4 odstotke vprašanih pa dogodek ne zanima. V anketi je sicer sodelovalo 986 ljudi.

Kakšna pravila v Strunjanu določa kopališki red? 

Kopališki red na strunjanski plaži pa je jasen, čeprav v določenih delih tudi izredno strog. Med drugim prepoveduje vnos lastnih prenosnih miz in senčnikov, kot piše, zaradi varnosti obiskovalcev. Prav tako je prepovedan vnos lastnih ležalnikov, šotorov, napihljivih blazin in visečih mrež.

Na plaži morata očitno vladati tišina in mir. Varnostniki vas bodo hitro utišali, če boste na plaži vpili ali peli. Pravila so stopila v veljavo s 1. junijem 2021.

Če gost plaže omenjenih pravil ne upošteva, ima reševalec iz vode pooblastilo, da ga prijavi pristojnemu inšpekcijskemu organu, mu prepove uporabo objektov ter v primeru, da oseba ne upošteva izrečenih opozoril, zahteva tudi, da le-ta plažo zapusti. 

Novinarska vprašanja v zvezi s sobotnim incidentom smo sicer naslovili tudi na pristojno varnostno službo Prosignal, a njihovega odziva še nismo prejeli. Neuradno so nam v telefonskem pogovoru potrdili le, da varnostnik s strunjanske plaže zaradi sobotnega spora ne bo ob službo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
japajade |  05 .08. 2021 ob  17: 53
Tore, strunjansko plažo so si Terme Krka privatizirale, četudi je v ustavi zapisan prost dostop do morja s svojim stolom ali brez!?
td |  05 .08. 2021 ob  17: 46
Boga revica, s sabo je prinesla stol .....
TORUS |  05 .08. 2021 ob  17: 07
11
Mi, ki smo odraščali v sedemdesetih in osemdesetih teh težav nismo imeli. Danes je na žalost drugače. Preveč se nas tlaći na premajhnem prostoru. Tu covid dodaja svoje, ker marsikdo ne želi čakati ure in ure na Dragonji, da si privošči kopanje v Istri, ipd...Pa vendar, bi šlo z malo tolerance, tako s strani obiskovalcev, kot osebja.
Piero Panin |  05 .08. 2021 ob  16: 43
Ni bil ta klic za malo utrditev terena pred kao prorestom
Brezveze...
Danes sem se pogovarjal z taxistko v kopru,pri trznici imajo svojo postajo,kolko 10 mest za taxi ki jih placujejo,recimo avtobusna za taxi...
Ne more razumet glupih ljudi ki hodijo tam parkirat in se potegovat za svoje pravice kljub temu da je se znak pred vhodom