JE VARNOSTNIK S STRUNJANSKE PLAŽE DOBIL ODPOVED? Mnogi so mu stopili v bran, kaj menite vi? (ANKETA)

Piran

Sobotni incident na strunjanski plaži še vedno močno odmeva v javnosti. Po naši včerajšnji novici, da bi naj varnostnik, ki je prišel v spor s Tomažem Jerajem, nekdanjim tekmovalcem Big Brotherja, bil premeščen, so se začele pojavljati tudi informacije, da naj bi celo izgubil službo. Na Facebooku se je zvrstilo kar nekaj komentarjev podpore, mnogi so namreč prepričani, da je le opravljal svoje delo in upošteval ukaze nadrejenih. Bo tudi zanj organiziran protestni shod, kot je bil napovedan v podporo "ubogim" obiskovalcem plaže?

Jeraj je v soboto na družbenem omrežju Facebook delil posnetek, kjer je javno izpostavil varnostnika strunjanske plaže, ker ta naj ne bi dovolil njegovi tri in polletni hčeri, da ima na plaži pri sebi svoj otroški senčnik in stol. V nadaljevanju je Jeraj varnostno službo strunjanske plaže obtožil še diskriminatornega vedenja do invalidov, ki naj na dotični plaži ne bi smeli uporabljati zanje primernih ležalnikov. V znak upora je s somišljeniki to soboto napovedal protest, ki naj bi se odvil v Strunjanu.

Terme Krka so na incident in vlogo varnostnika pri tem za naš portal podale naslednji odgovor: "O neljubem dogodku v zvezi z otroškim dežnikom smo bili obveščeni. Varnostniki sicer dosledno upoštevajo naloge in prejeta navodila, v dotičnem primeru pa je šlo za individualno ravnanje, ki ni bilo v skladu s sicer življenjsko zastavljenimi pravili. Varnostno službo smo že zaprosili za zamenjavo osebja." Po družbenih omrežjih so se pojavila tudi namigovanja, da naj bi varnostnik celo izgubil službo.

Pod objavo novice na Facebooku so se nato zvrstili številni komentarji v podporo varnostniku. Veliko ljudi meni, da je tak odziv vodstva do varnostnika nepravičen, saj je ta le opravljal svoje delo in pri tem sledil navodilom nadrejenih. Eden izmed bralcev je denimo zapisal, da "je bil varnostnik glede na rafal dotičnega gospoda zelo vljuden in strpen". Še več komentarjev bolj kot varnostnikovo, obsoja Jerajevo vedenje, veliko jih navaja, da naj bi bil tudi sicer zelo konflikten in da je situacijo izkoristil sebi v prid, saj mu "manjka pozornosti". "Ta Tomaž Jeraj itak ni čist v glavi, konflikten, primitiven osebek isto kot njegova partnerka. Kjerkoli se pojavi išče pozornost, napada varnostnike, enkrat je celo receptorja napadel ... Psihič, res krasen oče, ki tako preklinja pred štiri letno hčerko, to je direktno za na CSD prijavit," je napisala ena izmed ogorčenih bralk. Informacijo smo preverili tudi pri podjetju Prosignal d.o.o, kjer so za naš portal potrdili, da varnostnik ne bo izgubil službe.

Kaj pa vi menite o sobotnem incidentu? Je varnostnik prekoračil pooblastila ali je le opravljal svoje delo? Sodelujte v naši anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite na 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  04 .08. 2021 ob  07: 43
22
Lastnik tiste bužce za parasol je hotel. Varnostnik je naredil prav da je opozoril nevednega turista, kateri je začel izzivati in groziti.
Kolibri123 |  03 .08. 2021 ob  16: 46
Z vsemi milijoni, ki so jih sfrčkali Bitencu itd vpletenim v žepe za teste in vse ostale kradljive ukrepe, bi zgradili in opremili vsaj eno luksuzno infekcijsko kliniko in ne bi bilo nobenega obremenjevanja bolnišnic s kovidnimi pacienti!! Stara in edina infekcijska bolnica poka vsako leto po šivih že ob navadni gripi, ko jim ljudje na kisiku ležijo po hodnikih. Kovidnih pacientov