Odkrili domnevne starše skrivnostne grške deklice

Svet

Bolgarska policija zaslišuje romski par, domnevna biološka starša deklice Marie, ki so jo pred dnevi našli v nekem grškem romskem naselju. Saša Ruseva in Atanas Rusev naj bi imela med osem in deset otrok, od katerih jih je pet svetlolasih in na videz podobnih najdenemu dekletcu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Eden od otrok naj bi za bolgarsko tiskovno agencijo BGNES dejal, da je bila družina v Grčiji in da so Mario pustili tam, ko so se vrnili v Bolgarijo. Tudi mati naj bi enemu od sosedov povedala, da so otroka prodali za 500 levov (okoli 250 evrov) in da je Mario prepoznala, ko se je ta teden znašla v medijih.

Bolgarsko notranje ministrstvo zadeve zaenkrat še ne komentira.

Grška policija je prek Interpola iskala starše deklice, katere odkritje v romskem naselju blizu mesta Farsala v Grčiji je pritegnilo veliko zanimanja javnosti po svetu. Romski par, pri katerem so deklico našli, je zanikal obtožbe o ugrabitvi. Trdita, da jima je Mario prostovoljno predala njena romska mati iz Bolgarije, ki zanjo ni mogla skrbeti.

Deklico so odkrili prejšnjo sredo med preiskavo v romskem naselju, v katerem je policija iskala orožje in droge. 39-leten moški in njegova 40-letna žena sta policiji posredovala nasprotujoči si izjavi glede tega, kako sta prišla do otroka. Med drugim sta sprva trdila, da je to njuna hčerka, kar pa so testi DNK ovrgli. Oblasti sumijo, da je romski par vpleten v trgovino z otroki ali organi.

Kakor koli že |  25 .10. 2013 ob  10: 56
Kakor koli že edino ,kar lahko rečem uboga deklica.Kaj bo z njo ko odraste?Saj revica niti ne ve kam sploh spada.
Pika |  24 .10. 2013 ob  20: 21
"""naj bi imela med osem in deset otrok, od katerih jih je pet odvzeli in na videz podobnih najdenemu dekletcu,""".....Zakaj so jim odvzeli samo Marijo? Kaj pa ostale štiri svetlolase Mah....
clovek |  24 .10. 2013 ob  17: 02
Ena teorija je, da se otroka vzdrzuje, dokler nekdo ne potrebuje organe, pol se ga pa zakolje in proda organe, toda to je le teorija, ker ni dokazov in ljudje raje zivijo v iluziji, da se to ne dogaja in seveda, kdor pozna resnico ne bo nikoli o temu spregovoril, zato se to dogaja dalje bi pa mirno spite dalje.