OČE ZAVRAČA OPRAVIČILO BOLNIŠNICE: "Šlo je za trpljenje štiri leta starega otroka zaradi opeklin, naloga zdravnikov je lajšanje bolečine"

Slovenija

Izredni strokovni nadzor obravnave štiriletnega dečka z opečeno nogo, ki so mu ob prihodu na celjsko urgenco odredili hitri test na okužbo z novim koronavirusom, katerega rezultate je moral čakati 40 minut, je pokazal, da ta časovni odmik začetka obravnave ni vplival na potek zdravljenja. Pri zdravljenju ni prišlo do strokovne napake.

V. d. strokovnega direktorja bolnišnice Radko Komadina je danes v izjavi medijem pojasnil, da čakanje na izid hitrega antigenskega testa ni vplivalo na potek in zdravljenje opekline. V bolnišnici pa obžalujejo, da deček ni čakal na rezultat testa v bolnišnici v primernih prostorih, ki jih imajo določene za to, da bi lahko pod medicinskim nadzorom lažje obvladovali njegovo bolečino.

Po besedah Komadine bodo po tem primeru poleg izvedenega izrednega strokovnega nadzora tudi analizirali potek zdravljenja na skupnih konferencah, opravili bodo varnostni razgovor z osebjem, ki je sodelovalo pri obravnavi, prav tako so že seznanili starše bolnika z ugotovitvami in se jim opravičili za način obravnave.

Prav tako staršem in otroku izrekajo javno opravičilo za čustvene stiske zaradi načina obravnave, ki je odstopal od predpisanega protokola, je povedal Komadina. Želijo si, da do takšnega zapleta več ne bi prišlo.

Oče opravičila bolnišnice ne sprejema 

Po poročanju RTV SLO Matija Cigler, oče dečka, ki je moral s hudimi opeklinami čakati na bolnišnično obravnavo, dokler ni opravil hitrega testa, opravičila bolnišnice ne sprejema. Pravi, da je med drugim naloga zdravnikov tudi lajšanje bolečine. Še vedno mu ni razumljivo, da sin ni bil deležen takojšnje oskrbe. "Tu je šlo za trpljenje štiri leta starega otroka zaradi opeklin, vemo, da je pri opeklinah bolečina lahko huda," je še povedal za RTV.

Z očetom se strinja in poudarja, da so zdravniki dolžni lajšati bolečine, tudi zastopnica pacientovih pravic Cvetka Jurak, so še zapisali. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  11 .10. 2021 ob  14: 31
Bla, bla,bla. Potem pa se čudijo,zakaj so nekateri nestrpni in nesramni do njih.
Je pa tudi res, da opečeno mesto daš pod tekočo mrzlo vodo , ne pa da takoj brezglavo tečeš k zdravniku!