HUDO OPEČEN ŠTIRILETNIK NA OBRAVNAVO ČAKAL 40 MINUT: Brez negativnega hitrega testa ga na urgenci niso sprejeli

Slovenija

V Urgentnem centru Celje bodo zaradi zapleta pri sprejemu štiriletnega dečka z opečeno nogo odredili interni strokovni nadzor. Z njim bodo preverili potek zdravstvene obravnave v petek popoldan, ko otroka niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, na katerega je 40 minut čakal pred urgenco, poročajo mediji.

Kot navaja spletni Večer, je oče otroka pri prihodu v bolnišnico na formular zapisal, da sin malo kašlja, ker je bil prehlajen. Dečka so po besedah njegovega očeta v bolnico sprejeli šele, ko je klical direktorico celjske bolnišnice.

"Gre za poškodbo pri predšolskem otroku, ki je bila obravnavana korektno, kar zadeva strokovne vsebine. Postavilo pa se je vprašanje, ali je bil otrok obravnavan tudi dovolj hitro," je za portal 24ur povedal strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina.

"V začetku naslednjega tedna bomo verjetno prišli do jasnega odgovora, ali je bila obravnava proceduralno skladna z odredbo ministrstva, posledično bomo tudi ustrezno ukrepali in komunicirali z javnostjo," je še napovedal strokovni direktor bolnišnice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  11 .10. 2021 ob  10: 58
OPEKLINA

Žalostno je, da je opeklina, ki bo nedvomno pustila pri otroku trajne posledice, ni bila obravnavana, kot NUJNO stanje. Koliko je pretrpel ta ubogi otrok, skupaj s svojimi starši, koliko se mu bo, zaradi zamika, poslabšalo stanje opečene noge. Vse to bi morali zahtevati od odgovornih v tamkajšnji bolnišnici. Da o odškodninski odgovornosti niti ne gre izgubljati besed.
en iz raje |  10 .10. 2021 ob  09: 34
12
Kastam se je..be za rajo, niso pa še dojeli, da jih bo raja postavila na trdna tla.
vseved |  10 .10. 2021 ob  09: 04
13
Bo kdo odgovarjal? Bo kdo letel iz službe ? Ali pa bo notranji strokovni nadzor spet ugotovil, da je bilo vse po protokolu?
Bella |  10 .10. 2021 ob  06: 51
22
V dveh letih smo povecini spremenili mnenje o angelih v belem. Nedotakljivi, nedostopni, lazljivi, lakomni na denar, moralno dno, nikoli manj delali in imeli vec denarja, s prisilo cepljenja posiljali ljudi v smrt, zaplete in negotovo prihodnost in to z opecenim fantkom se ena potrditev, da je Hipokrat pokopan za vse vecne case in da so moralno dno druzbe. Izvzeti so izredno redki primeri, za katere pa skoraj ne vemo, osamili so jih tako in drugace.
Ištrijan |  10 .10. 2021 ob  00: 40
18
Ma jeb...al vas covid! Tudi ce bi bil radioaktiven bi ga morali sprejet!! Zakaj mi sploh se placujemo zdravstveno zavarovanje ce pa nam ni omogocen dostop do zdravnika ko ga rabimo?! Hvala ti tolpa janseva za take genialne ukrepe! Samo kdor goji hudobijo, zlobo in sadizem lahko nekomu prepove dostop do zdravstva ko ga rabi! Zdravniki to podpirate?!
alfa |  09 .10. 2021 ob  22: 21
19
pa saj otroci do 12 let ne rabijo PTC to je prva stvar, a druga pa je da za urgentne primere tudi ne rabiš PTC...upam da se javijo starši da povedo ime in priimek tega skopljenca ,ki nima srca niti do otrok.
kokodek |  09 .10. 2021 ob  21: 01
19
to je rezultat te vlade,svetovalne skupine za covid in neverjetno neumnih v bolnici
Obala1 |  09 .10. 2021 ob  19: 25
15
Će bi moj otrok v taksnem primeru cakal već kot 4 sekunde ne bi zelel bit na mestu tega zdravnika