OBMEJNI PREBIVALCI V ITALIJO BREZ VSEH OMEJITEV: Potreben ni več niti PLF obrazec!

Trst

V začetku meseca smo poročali o odločitvi italijanske vlade, da olajša prehod meje obmejnim prebivalcem. Za obmejne prebivalce Slovenije in Italije tako že nekaj tednov velja prosto prehajanje meje za največ 60 kilometrov od lastnega prebivališča, a je bilo kljub temu za vstop v Italijo potrebno izpolniti evropski spletni obrazec PLF. Od zdaj pa očitno tudi to ni več potrebno.

Evropskega spletnega obrazca PLF niso posodobili, da bi ga lahko izpolnjevali tudi tisti, ki se čez mejo zapeljejo največ 60 km od bivališča in o teh težavah smo poročali tudi mi. Zdaj pa so po poročanju Primorskega dnevnika v Rimu odločili, da ga sploh ne bodo posodobili. Ubrali so drugo pot, in sicer odpravili predpis, ki je zapovedoval izpolnjevanje spletnega obrazca.

V drugem členu odredbe ministra za zdravje Roberta Speranze, ki jo je podpisal 18. junija, v veljavo pa je stopila v ponedeljek, je po pisanju tržaškega portala navedeno, "da izpolnjevanje obrazca PLF ni potrebno ob povratku iz tuje države, če se oseba ni oddaljila za več kot 60 km od bivališča in se v tujini ni zadržala več kot 48 ur". Pogoj je še, da se je oseba na pot podala z osebnim vozilom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .06. 2021 ob  15: 42
-2
Kakšen režim pa velja za Istrijane ?