OBČINA UREJA OSNOVNO ŠOLO NA ŠKOFIJAH: Najprimernejšo rešitev za novogradnjo bo iskala z javnim natečajem

Koper

Mestna občina Koper (MOK) bo najprimernejšo rešitev za novogradnjo Osnovne šole (OŠ) Oskarja Kovačiča Škofije iskala z javnim natečajem. Rok za oddajo natečajnih elaboratov je 24. april do 12. ure, so sporočili z MOK.

Vhod v šolo na Škofijah

Natečajne elaborate bo pregledala komisija, ki ji predseduje arhitekt Milan Tomac. Prvonagrajeni natečajnik bo po izvedbi postopka pogajanj brez predhodne objave s koprsko občino sklenil pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije. Sledila bosta pridobitev gradbenega dovoljenja in razpis javnega naročila za izbiro izvajalca del.

Občina želi s pomočjo javnega natečaja najti najprimernejšo arhitekturno in konstrukcijsko rešitev za gradnjo nove dvooddelčne šole z 18 oddelki in ureditev okolice. Celoten objekt bo obsegal 3391 kvadratnih metrov površine, od česar bo 827 kvadratnih metrov namenjenih pouku športne vzgoje. Objekt mora biti sodoben, energetsko učinkovit in gospodarno zgrajen, z uporabo okolju prijaznih in obnovljivih materialov. Zasnovan mora biti tako, da omogoča morebitne prostorske prilagoditve.

Obstoječa telovadnica

Začetek gradnje nove šole na Škofijah je načrtovan v sredini leta 2021, dela naj bi bila zaključena do jeseni 2022. V sklopu gradnje bo potekala tudi energetska sanacija telovadnice, v sklopu natečaja pa se bo iskalo tudi primerno prometno ureditev natečajnega območja.

Koprska občina bo v času gradnje skupaj s šolo iskala ustrezne rešitve, kako organizirati nemoten in kakovosten učni proces. V kolikor bi bil objekt zgrajen fazno, bi to omogočalo nemoten pouk tudi v času gradnje, zato je zaželeno, da prijavitelji preverijo to možnost gradnje. Gradnja šole mora biti končana v enem šolskem letu, v primeru fazne gradnje pa bo rok 18 mesecev, so še sporočili z MOK.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija