OBČINA ANKARAN PRAZNUJE: Praznik v znamenju varstva narave in trajnostnega razvoja

Ankaran

Na dan poletnega solsticija, najdaljši dan v letu, praznuje Občina Ankaran svoj občinski praznik. Ta dan zaznamuje 21. junij, ko je bil ustanovljen Krajinski park Debeli rtič, s čimer so zavarovali enega od najlepših in najbolj neokrnjenih predelov slovenske obale ter poskrbeli, da bo Ankaranski polotok ohranjen za prihodnje generacije.

V občini Ankaran ostajajo glasnik zelenih sprememb ter varstva in zaščite narave, kot tudi gradnik kakovostnega življenjskega okolja za prebivalce. Občina je ves čas usmerjena v trajnostno naravnan in sodoben razvoj, ki v svoje ospredje postavlja ljudi, naravo in morje.

Gregor Strmčnik, župan Občine Ankaran

"Ob občinskem prazniku zato izražamo poklon in posebno zahvalo za trud in požrtvovalnost, ki ju člani lokalne skupnosti vlagamo v svoje okolje s skupnim ciljem - soustvarjati prostor za prijetno življenje in spoštljivo skupnost. Tudi v prihodnje si želimo strpnega in tvornega sodelovanja pri uresničevanju skupnih ciljev in razvoju naše lokalne skupnosti," so zapisali župan Gregor Strmčnik ter podžupanji Barbara Švagelj in Martina Angelini v svoji čestitki ob občinskem in državnem prazniku:

"Občankam in občanom Ankarana iskreno čestitamo ob občinskem prazniku in dnevu državnosti!"