OBALNI ŽUPANI NAVDUŠENI NAD IDEJO: K nam prihaja olimpijska bakla

Koper

Šport bodo v letošnjem letu še posebej zaznamovale olimpijske igre v Tokiu. Z namenom promocije slovenskih športnikov, ki bodo na azijsko celino odpotovali uresničevati svoje sanje, in stopnjevanja vzdušja pred velikim globalnim dogodkom, bo po Sloveniji zakrožila slovenska olimpijska bakla.

Gostilo jo bo osem krajev po Sloveniji, med katerimi 23. maja tudi tri obalna mesta. V torek je mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ), ki je nosilec projekta, idejo predstavil na koordinaciji županov vseh štirih obalnih občin. Župani so bili nad njo navdušeni in so projektu izrazili podporo, saj menijo, da gre za dobro pobudo, ki združuje in nagovarja prave vrednote, so sporočili iz regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Bakla bo 23. maja prispela v Piran, od koder po morju še v Izolo in nato še v Koper, kjer bo tudi potekala osrednja slovesnost. Nosili jo bodo aktualni in bivši olimpijci in župani istrskih občin, pridružila pa se jim bodo še številna športna društva in zainteresirana javnost, tudi iz Ankarana. "Gre za zahteven in odmeven projekt, ki doprinaša k promociji športa, gibanja in olimpijskih vrednot tudi v slovenski Istri," so še zapisali v Regijski pisarni Južna Primorska, ki vodi projekt.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija