OBALNI POLICISTI V ENEM VEČERU ZASAČILI PET 'POREDNIH' VOZNIKOV: Lucijčan vozil pošteno 'zadet'

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 121 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij.

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so včeraj zvečer obravnavali več voznikov pod vplivom alkohola in zasegli več vozil. Ob 20.50 so v Bertokih zasegli osebni avto domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,70 mg/l izdihanega zraka alkohola. Poleg tega je odklonil hitri test na mamila in strokovni pregled.

Ob 21.15 so v Kopru zasegli avto domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega je vozilu potekla registracija. Ob 22. uri pa so v Ankaranu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, prav tako domačinu, ki je napihal 0,63 mg/l alkohola.

Ob 22.45 so v Luciji ustavili domačina, voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil odrejen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na kanabis in kokain. Odrejen strokovni pregled je odločno odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob 0.15 pa so v Šmarjah ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je opravljen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,63 mg/l.

Najden lastnik telefona

Po včerajšnji objavi najdenega telefona, se je na PP Postojna zglasil lastnik. Telefon smo mu že vrnili.

Vlom

V Postojni je nekdo vlomil v klet. Ukradel je gorsko kolo znamke Nakamura, vredno približno 1000 evrov, in smuči Blizzard, vredne 100 evrov.

Drzna tatvina

Ob 18. uri so policisti PP Piran prejeli prijavo domačina, da mu je nekdo iz stanovanja ukradel gotovino. Zbirajo se informacije.

Ponarejeni dokumenti

Ob 22. uri je na mejni prehod Starod pripeljal voznik osebnega avtomobila, 20-letni državljan Albanije. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima v celoti ponarejeno vozniško dovoljenje Albanije in Italije. Ponaredke so mu zasegli, sledi kazenska ovadba, zanj je bil podan tudi obdolžilni predlog.

Voznik tovornega vozila pod vplivom prepovedanih drog

11. januarja so policisti ob 23.30 na priključku pri Postojni kontrolirali voznika tovornega vozila iz Slovaške. Hitri test DrugWipe 6S je bil pozitiven na skupino amfetamini. Odrejen mu je bil strokovni pregled v Zdravstvenem domu Postojna. Analiza strokovnega pregleda je potrdila prisotnost metamfetamina (skupina amfetamini), ki je zaveden v 62. točki II. skupine seznama prepovedanih drog. Prometni policisti bodo napisali obdolžilni predlog sodniku za prekrške v Postojni. Vozniku sledi 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija