PREPOZNATE TA IPHONE? Policisti iščejo lastnika (FOTO)

Kronika

11. januarja je bil na Javorniški cesti v Postojni najden mobilni telefon znamke Apple iPhone 7, rdeče-bele barve, spravljen v črnem plastičnem etuiju. Lastnika, ki bi predmet prepoznal, policisti prosijo, da pokliče na Policijsko postajo Postojna na telefonsko številko 05 703 34 00, da se dogovori za prevzem, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Policisti iščejo lastnika izgubljenega telefona Apple iPhone.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 24 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 79 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so opravili dve intervenciji. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Dopoldan so policisti v Piranu s predpisanimi zvočnimi in svetlobnimi znaki ustavljali voznika mopeda Yamaha, ki je vozil brez zaščitne čelade. Voznik ni ustavil in je pospešeno odpeljal proti Fornačam. Opažen je bil pri zapornici, kjer je parkiral moped in nato peš zbežal proti Piranu. 20-letnega domačina so policisti izsledili v Piranu. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi več kršitev.

Izgubljeni telefon je bil najden 11. januarja letos v Postojni.

Danes zjutraj ob 8.30 so policisti pri Planini ustavili 35-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,76 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

"Pod vplivom alkohola voznik vozi nezanesljivo, prehitro ali prepočasi, vijuga po cesti, za vožnjo uporablja obe smerni vozišči, zamuja v ovinek, težko obvladuje svoje vozilo, napačno ocenjuje razdalje, ima počasne reakcije ali sploh ne reagira, slabo zaznava situacije v prometu in nasploh zelo izziva nevarnost. Meja pitja pred vožnjo naj bo zato pri 0,00 mg/l alkohola, saj se znaki alkoholiziranosti in vpliv alkohola na človeka začnejo kazati že pri zelo nizkih stopnjah alkohola in je vsaka taka vožnja zelo tvegana. Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu," ob tem opozarjajo policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija