NOVOGORIŠKI ZDRAVSTVENI DOM BO DOBIL PRIZIDEK: Včeraj so položili temeljni kamen, tako bo izgledal prenovljen (FOTO)

Goriška

V Novi Gorici so včeraj položili temeljni kamen za gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu. Stavbo, veliko 3000 kvadratnih metrov, naj bi zgradili v 18 mesecih, dela pa so se že začela. Direktorica Zdravstvenega doma (ZD) Nova Gorica Petra Kokoravec je poudarila, da se tako uresničujejo 20-letne želje zdravstvenih delavcev in bolnikov.

V prizidku bodo uredili prostore za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije. S tem bodo na enem mestu združili večina storitev osnovnega zdravstvenega varstva v Novi Gorici. Ob tem v zdravstvenem domu poudarjajo, da jim bodo novi prostori bistveno olajšali izvajanje dejavnosti.

"Parkirišč trenutno tu ni, naši obiskovalci so preusmerjeni na dodatno urejeno parkirišče na Gradnikovi ulici. Prav tako smo preselili kontejnerje, namenjene jemanju brisov pri testiranju na okužbe s koronavirusom, na območje pred zdravstvenim domom," je trenutno dogajanje opisala Kokoravčeva. Pred zdravstvenim domom so parkirana tri reševalna vozila, ostala so preselili na bližnje parkirišče.

Investicija je vredna 12,9 milijona evrov. Novogoriški zdravstveni dom bo zanjo namenil sedem milijonov, 2,5 milijona evrov bo prispevalo ministrstvo za zdravje, preostala sredstva v višini 3,4 milijona evrov pa je zagotovila novogoriška občina.

"Investicija je pomembna; z njo naslavljamo tako zdravstvene delavce, v novih prostorih njihove pogoje dela, kot občanke in občane, koristnike teh storitev. Z novo garažo pa naslavljamo tudi vse ostale občane. Garaža bo javna, v njej bodo lahko parkirali tako obiskovalci zdravstvenega doma kot tudi vsi ostali," je v izjavi povedal novogoriški župan Samo Turel.

Novogoriški zdravstveni dom bo dobil tudi nove dodatne prostore, kamor bodo preselili dejavnosti centrov za krepitev zdravja, za duševno zdravje otrok in mladine ter za duševno zdravje odraslih, pa tudi del zobozdravstvenih dejavnosti, je še povedala Kokoravčeva. V ta namen je občina v središču mesta odkupila poslovne prostore uprave banke NKBM, ki jih bodo morali sicer sanirati zaradi vdora vode in prilagoditi novim potrebam.

Temeljni kamen za prizidek k zdravstvenemu domu so danes položili direktorica Kokoravec, župan Turel in Igor Hvastja, direktor družbe Makro 5 iz Kopra, ki bo gradila prizidek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija