NOVIH 23 OKUŽB: V eni izmed primorskih občin potrdili prvo doslej, med okuženimi tudi otroci

Slovenija

V ponedeljek so v Sloveniji ob 1325 testiranjih potrdili 23 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 12 bolnikov, kar je en več kot dan prej. Nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, eno osebo pa so odpustili v domačo oskrbo, kažejo vladni podatki. Doslej so skupno potrdili 1739 okužb, umrlo pa je 111 bolnikov s covidom-19.

V ponedeljek so kar pet novih okužb z novim koronavirusom potrdili v Cerknici, štiri pa v Mariboru. Po dve okužbi so odkrili v Slovenski Bistrici, Postojni in Ilirski Bistrici, po eno pa v občinah Dravograd, Mengeš, Medvode, Ribnica, Trbovlje, Podvelka, Šempeter - Vrtojba in Renče - Vogrsko. V občini Renče - Vogrsko je v ponedeljek potrjena okužba sploh prva doslej, s tem pa se je število slovenskih občin z najmanj eno potrjeno okužbo povzpelo na 159.

Največ okuženih, osem, je v starostni skupini od 45 do 54 let, 11 okuženih pa je mlajših od 45 let. Med njimi sta tudi dva mlajša od štirih let. Štirje okuženi so starejši od 55 let, kažejo podatki sledilnika za covid-19. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 205 aktivnih primerov.

Okužen je tudi oskrbovanec v postojnski enoti Doma na Krasu, je na današnji novinarski konferenci sporočil predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel. Po njegovih besedah gre za manjši dom z 11 osebami, epidemiološko poizvedovanje pa da še ni končano. Radio Slovenija je medtem poročal, da so okužbo potrdili pri eni od stanovalk in eni od zaposlenih doma.

Fafangel je še izpostavil, da v Sloveniji narašča število primerov, ki se širijo lokalno in niso več povezani z vnesenimi primeri. Od 23. junija so karanteno odredili 637 osebam, ki so imele tvegane stike z okuženimi osebami. Pri 33 osebah v karanteni so nato naknadno tudi potrdili okužbo, a je bil prenos virusa zaradi omejitve stikov prekinjen, je pojasnil epidemiolog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija