NOVI GORICI TRIJE MILIJONI ZA GRADNJO POKRITEGA BAZENA: Prenovili bodo tudi njegovo okolico

Goriška

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je podpisal pogodbo o sofinanciranju investicije novogoriške občine v pokriti bazen. S pogodbo bo omogočeno črpanje iz evropskega in državnega proračuna v višini treh milijonov evrov, celoten projekt pa je vreden šest milijonov evrov, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Za gradnjo bazena bo novogoriška občina pridobila sredstva iz podpore Evropske unije v višini skoraj dveh milijonov evrov in pol, iz državnega proračuna pa več kot 600.000 evrov. Na razpisu Eko sklada pa je uspela pridobiti še nepovratna sredstva v višini 740.958 evrov, saj se lahko objekt pohvali z večjo energetsko učinkovitostjo.

Mestna občina Nova Gorica želi območje nastajajočega pokritega bazena, ki je opredeljeno kot degradirano, revitalizirati tudi z prenovo okolice bazena.

Športni park Nova Gorica bo s tem omogočil varen, funkcionalen in urejen dostop do pokritega bazena ter uredil zeleni prostor za druženje. Urejena bo osrednja komunikacijska pot s sodobno urbano opremo, hortikulturno ureditvijo in parterjem pred načrtovanim objektom pokritega bazena.

Andrej Vizjak 

Novogoriški pokriti 25-metrski bazen bo poseben tudi zato, ker bo imel dvižno dno, kar bo omogočalo večjo fleksibilnost pri njegovi uporabi.

Po terminskem načrtu se bodo dela zaključila konec letošnjega oktobra, sledil bo tehnični pregled in konec decembra začetek poskusnega obratovanja. Pokriti bazen naj bi vrata odprl v marcu 2022.

Gradnjo pokritega bazena so v Novi Gorici načrtovali že dobro desetletje, vendar se je začetek nekajkrat zamaknil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija