NOVE PODROBNOSTI ŠESTKRATNEGA UMORA: Postrelil jih je 36-letnik iz Vukovarja, preživel le sedemmesečni otrok (VIDEO)

Kronika

Policija je v četrtek zvečer ob 21.30 prejela več klicev, da je prišlo do uporabe strelnega orožja in da je več mrtvih. Po prihodu na kraj so v hiši v Zagrebu našli umorjenih šest ljudi. Umorjeni so bili s strelnim orožjem. Zagrebška policija je potrdila, da so storilca odkrili okoli 4. ure zjutraj, ki pa je nato storil samomor, poroča Večernji list. Po poročanju Jutarnjega lista naj bi šestkratni umor zagrešil 36-letni Igor Nađ iz Vukovarja, sicer taksist, čigar avtomobil so našli ob zapuščeni zgradbi na območju Brezovice. Policija je identiteto že potrdila.

Gre za enega najbolj grozljivih zločinov v zgodovini samostojne Hrvaške, poročajo tamkajšnji mediji. Umorjena sta bila dva moška, tri ženske in 10-letni otrok. V javnost so do sedaj prišla štiri imena žrtev in sicer, Dragomir, Josipa, Filjke in Maja Tojagić. Maja in Josipa sta bili sestri, 10-letnik pa najverjetneje Majin sin. Sedemmesečni otrok, ki so ga našli na kraju zločina, je bil nepoškodovan. Gre za otroka domnevnega morilca, ki je po vsem tem storil samomor.

Preiskovalci so zaključili z ogledom kraja dogodka ob 9.30. Šlo naj bi za mirno družino, s katero v preteklosti ni bilo težav. Nekajkrat naj bi iskali na občini pomoč za izboljšanje življenjskih razmer.

Pred hišo, v kateri je prišlo do strašnega zločina, so bili danes zjutraj številni novinarji.

Igor Nađ je po strašljivem šestkratnem umoru pobegnil. Policisti so ga okoli 3.30 našli na območju Brezovice, kjer so ga poskušali aretirati, a je v hipu, ko je stopil iz avtomobila, storil samomor.

Po navedbah hrvaških medijev, ki navajajo besede prič, naj bi šlo za dejanje iz ljubosumja. Pred streljanjem se je iz hiše slišalo glasno žensko vpitje. Ena od ubitih naj bi bila žena morilca. Po podatkih hrvaške policije je imel Nađ od leta 2017 prijavljeno prebivališče na istem naslovu kot žrtve.

Policija je na kraj zločina prišla slabih deset minut po streljanju. Prišli so nenadoma, nekateri z vključenimi sirenami, nekateri brez njih, so potrdili prebivalci Kajzerice, četrti v bližini zagrebškega Velesejma. Inšpektorji so takoj začeli z zasliševanjem prič, poroča Večernji list.

Zagrebška četrt Kajzerica je bilo celo noč popolnoma blokirana, prav tako vsi dostopi v Zagreb, na katerih je policija postavila patrulje.

Na Hrvaškem tako krvavega zločina ne pomnijo. V tridesetletni karieri nisem videl ničesar podobnega, je za Večernji list dejal eden od inšpektorjev, ki so ponoči patruljirali po Zagrebu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija