NOVA PRIDOBITEV ZA LUCIJO: Telovadnica v gozdičku za dušo in telo (FOTO)

Piran

Po 'Zunanjem fitnesu pod Sečo' je portoroško društvo ŠKID - Jaz Sem Najboljši oktobra otvorilo še telovadnico v gozdičku. V njem je poseben kotiček, ki je posvečen začetniku rekreacije v Sloveniji - Mitu Trefaltu.

Po novem lahko v Luciji telovadimo v gozdičku. Po tem, ko je društvo ŠKID leta 2012 pod Sečo postavilo zunanji fitnes, so se odločili, da s postavljanjem športnih objektov v naravi nadaljujejo. "Telovadnico v gozdičku za dušo in telo" bo sestavljena iz trim steze, čarobne dežele za otroke, gozdne učne poti in kotička za seniorje, v gozdičku nad bencinsko črpalko v Luciji. 

Trim steza in gozdna pot, ki je primerna tako za mlade kot tudi za starejše, sta že postavljeni. Orodja in dela so do sedaj stala že skora 19.000 evrov. Projekt je bil omogočen z denarnimi sredstvi društva in prostovoljnim delom, nekaj malega pa so prispevali tudi Lucijčani

Velik razlog, da so prvotni športni objekt še razširili, so bile dolge kolone pred posameznim športnim orodjem na Seči. Zunanji fitnes in trim steza sta tako povezani s šest kilometrsko sprehajalno oziroma tekaško potjo - slednja poteka po vrhu Seče in ob Jernejevem kanalu.

V društvu ŠKID trenutno zbirajo še sredstva za postavitev zip-line proge, plezal in igral za otroke.

V Društvu vabijo vse, da preizkusite orodja in stezo ter z donacijo pomagajo še do čarobne dežele za otroke. Vaše prispevke lahko nakažete na TRR 1010 0003 6852 817.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mitos |  22 .10. 2020 ob  17: 50
12
Se strinjam s spodnjim komentarjem, iz izkušenj pa vem, da verjetno ne bo trajalo dolgo....mulcem je zmeraj dolgčas in kar ni betonsko ali kovinsko ne bo zdržalo vandalizma! Vseeno pa upam, da se motim!
čarli |  22 .10. 2020 ob  15: 52
14
Vse pohvale društvu, ki edini v občini dela za dobrobit boljšega počutja ljudi, bravo in veliko sreče še naprej.