NOV NAPAD NA AMERIŠKO OPORIŠČE V IRAKU: Tokrat 30 km severno od Bagdada

Svet

Vojaško letalsko oporišče Tadži v Iraku, kjer je nameščena tudi ameriška vojska, je bilo v torek tarča raketnega napada. Iraška vojska je sporočila, da v obstreljevanju z raketami v tem oporišču, ki je kakih 30 kilometrov severno od Bagdada, ni bilo poškodovanih.

Tudi tiskovni predstavnik tam nameščenih sil mednarodne koalicije za boj proti Islamski državi Myles Caggins je sporočil, da je bil napad manjšega obsega in da koalicijske sile niso bile prizadete, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odkar je Iran minulo sredo z raketami obstreljeval dve bazi ameriških in koalicijskih sil v Iraku, je bilo na vojaške baze v državi izstreljenih že več raket. Oblasti sumijo, da za njimi stojijo šiitske milice, ki so povezane z Iranom in želijo doseči umik ZDA iz Iraka.

Raketni napadi minulo sredo so bili povračilni ukrep po ameriški likvidaciji iranskega generala Kasema Solejmanija blizu Bagdada. Med napadenima je bila takrat tudi baza v Erbilu na severu Iraka, v kateri so bili nastanjeni slovenski vojaki, ki sodelujejo v operaciji Neomajna odločenost koalicijskih sil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija