NOV KOPRSKI KLUB Z VELIKO VIZIJO: "Radi bi ustanovili mednarodno akademijo za mlade košarkarje"

Koper

V Kopru se piše nova košarkarska zgodba z veliko vizijo. Rdeča nit novega kluba – Basketball Club (BC) Koper – je učenje skozi igro in šport, njihovi smernici na poti do uspeha pa sta košarka in izobrazba. Več o ideji in o ustanovitvi novega kluba nam je zaupal športni direktor Luka Vončina.

Jani Fortuna, Luka Vončina in Bojan Šturm (iz leve proti desni)

"Že od nekdaj je bila moja želja, da se tudi resneje posvetim delu z mladimi, z vidika razvojne akademije," uvodoma pojasnjuje športni direktor novega kluba Luka Vončina, ki je zadnja tri leta branil barve koprskega košarkarskega kluba, ki je decembra lani zaradi finančnih težav ugasnil.

Kot pripoveduje, je bila ideja o novi viziji kluba živa že tedaj, naposled pa se je le udejanila. Aktivne priprave za zagon novega kluba potekajo že od začetka letošnjega leta, želijo pa si doseči še veliko več: "V naslednjih letih bi radi ustanovili mednarodno akademijo za mlade košarkarje."

"V prvem letu oziroma v sezoni, v katero vstopamo, se bomo čim bolj posvetili košarkarjem, ki so že v klubu in jim omogočiti čim boljše pogoje za delo in povezovanja z neformalnimi izobraževanji, da osvojijo tudi nekatera širša znanja, poleg športa," pripoveduje Vončina.

Načrtujejo denimo izobraževanja o zdravem načinu življenja, prehrani, pa tudi o psihološki pripravi.

"Prej, kot se mladi začnejo zavedati, da je vse to del vrhunskega športa, prej lahko naredijo korak naprej. Ni samo trening ta, ki pripelje do vrhunskih rezultatov. Veliko je tudi v razmišljanju," še pove Vončina.

Andrej Volk in Jani Fortuna

Velika vizija: mednarodna košarkarska akademija

Čeprav se projekta lotevajo počasi, "korak za korakom", pa želijo v roku dveh oziroma petih let vzpostaviti košarkarsko akademijo, "ki bo pozdravljala domače in tuje košarkarje". Postati želijo košarkarska šola z načrtom, ki obsega mednarodne tekme in turnirje, mednarodne košarkarske kampe ter košarkarske izlete in izmenjave.

Pred novo košarkarsko sezono bodo razpolagali z več ekipami mlajših selekcij kategorij U11, U13, U15 in U17, med svoje vrste pa vabijo tiste, ki so na igrišču že domači in tudi tiste, ki se bodo s košarkarsko žogo srečali prvič.

Začeli so že s spoznavnimi treningi, še večje zanimanje pa pričakujejo v mesecu septembru z začetkom novega šolskega leta. Napovedujejo tudi raznorazne dogodke, s katerimi bodo skušali košarko približati mladim, bodisi osnovnošolcem prve triade bodisi starejšim.

V prihajajoči sezoni bodo ustanovili tudi člansko ekipo, ki bo pričela z igranjem v 4. slovenski košarkarski ligi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija