NORA ZASLEDOVALNA AKCIJA DILERJEV V BMW-JU: Prevažali kar 5 kilogramov kokaina (VIDEO)

Kronika

Filmska zasledovalna akcija v Veliki Britaniji se je začela tako, da je voznik Simon Pagett na avtocesti uporabil zasilni pas, da bi se izognil prometu. Policisti so ga opazili in mu začeli slediti. Od tu naprej je zgodba bolj podobna prizorom iz kultne serije Cobra 11.

Voznik je policistom najprej nakazal namero, da se bo ob robu ceste ustavil, a je šlo za blef, saj je ob prvi priložnosti ponovno pospešil.  

Video kamera na policijskem vozilu je posnela 39-letnika, ki je skozi več rdečih luči "poletel" s hitrostjo 145 kilometrov na uro. Na tem območju pa je dovoljena hitrost samo 50 km/h.

Po nekaj norih minutah preganjanja po cestah, se je voznik BMW-ja i8 ustavil v parku. Iz avtomobila je izstopil 40-letni sopotnik Dean Stone in z nahrbtnikom pobegnil peš

Preganjanje se je odvijalo še nekaj minut, nato pa je Pagget očitno ugotovil, da policistu ne more uiti. Tedaj je odnehal in se ustavil ob cesti.

Policisti so kasneje izsledili tudi sopotnika, ki je imel v nahrbtniku pet kilogramov kokaina. Policisti so oba aretirali.

Oba, Pagett in Stone, sta na sojenju priznala krivdo za posedovanje mamil z namenom dobave. Pagett je bil pred približno tednom dni obsojen na sedem let zapora, Stone pa na leto dni manj. Razlika v kazni je najbrž zato, ker je Pagett tisti, ki je upravljal z vozilom, je poročal jutarnji.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija