NOČNA AKCIJA POLICISTOV V SEČI: Pijan v času policijske ure bežal pred dvema patruljama

Kronika

Sinoči ob 23.30 sta policista v Seči opazila osebni avto, ki je pospešeno pripeljal mimo. Zapeljala sta za njim in ga pričela ustavljati z modrimi rotacijskimi lučmi, istočasno pa je iz Lucije za vozilom pripeljala druga policijska patrulja. Voznik avtomobila je ustavil na parkirišču, zatem pa poskušal pobegniti. Kljub večkratnim pozivom naj se ustavi, tega ni upošteval. 

Policisti so ga dohiteli in mu, ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal rezultat 0,60 mg/l. Moški se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v izolski bolnišnici. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je kršil policijsko uro. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Na kraju so mu policisti izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanje ukaza in izrekli opozorilo, sledi pa mu tudi obdolžilni predlog, so sporočili s Policiske uprave (PU) Koper. 

PolicistiPU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 121 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, eno vozilo pa so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in en vlom ter nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda je bilo osem intervencij.

Nekdo je vlomil v hišo v Truškah in s tem lastnikom povzročil škodo. Zatem pa je ukradel kovinski pokrov vodnjaka pred objektom.

Postojnski policisti so obravnavali nasilnega moškega, ki grozi partnerki. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba za nasilje v družini.

Koprski policisti so ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19.25 je v Zdravstvenem domu v Kopru moški kričal, divjal in razbijal inventar. Na kraju mu je zdravnik dal pomirjevalo. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi šlo za odvisnika od prepovedanih drog. Sledi hitri postopek zaradi kršitve nedostojnega vedenja.

Policisti so pri Črnotičah obravnavali dva ilegalna migranta, državljana Maroka in Alžirije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piranež |  28 .02. 2021 ob  07: 41
Draga bo !! Dobesedno pa tega ne razumem, ker ga je to že večkrat izšolalo (ni prvič) ampak heroj se ne da !! Dokler ne bo povzročil kakšne nesreče s hudimi posledicami ne bo miru. Če mene vprašate, takim ljudem je treba vozniško vzet in konec debate !!