NEZAŽELENA SOSEDA: Ker je pobegnila, so evakuirali celoten blok

Svet

Po šestdnevnem lovu so v nemškem mestu Herne v stanovanjski stavbi v petek ujeli 1,4-metrsko kobro vrste Naja kaouthia. Kača je domnevno pobegnila iz enega od stanovanj, pred šestimi dnevi pa je prestrašila enega od stanovalcev, ki jo je prijavil oblastem. Našli so jo pod stopnicami v vhodu v klet. Kača je živa in ni poškodovala nikogar.

Zaradi kobre so pred šestimi dnevi evakuirali 30 prebivalcev stavbe, na pomoč pa so prihiteli strokovnjaki za kače, ki so jo poskusili najti, a do petka brez uspeha, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po tleh so tudi posuli moko, da bi našli kakšne sledi, a tudi to ni pomagalo. Zapečatili so podstrešje in klet ter se prepričali, da je ni v stanovanjih in na hodnikih.

Malo pred ulovom so prebivalcem rekli, da se lahko vrnejo v stanovanje, saj da so kačo ujeli v past, kjer bo sčasoma umrla zaradi pomanjkanja vode in hrane.

V ponedeljek so oblasti enemu od prebivalcev stavbe zasegle 20 strupenih kač, ta pa se otepa očitkov, da bi bila njegova tudi pobegla kobra. Strup te kače lahko človeka ubije v nekaj minutah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija