PROTESTA MOTORISTOV NA STARODU, JELŠANAH IN SEČOVLJAH NE BO: Svoje že dosegli!

Svet

Hrvaški motoristi so se v petek odločili, da ta konec tedna vendarle ne bodo ovirali prometa na več točkah, tudi na mejnih prehodih s Slovenijo. Ministrstvo za promet jim je namreč sporočilo, da sprejema njihove zahteve in da jih bo prioritetno uresničilo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Motoristi hrvaškega združenja Karavana za življenje - bikerji na cesti so sredi tedna napovedali, da bodo danes in v nedeljo ovirali promet na nekaterih mejnih prehodih s Slovenijo, na številnih cestninskih postajah, v trajektnih pristaniščih in na mostu na otok Krk. Nezadovoljni so bili, ker pristojno hrvaško ministrstvo ni uresničilo njihovih zahtev za večjo varnost motoristov na hrvaških cestah.

V petek pa so protestno akcijo odpovedali, saj so dobili uradni in zavezujoči dopis ministrstva za promet, morje in infrastrukturo. To jim je odgovorilo, da so njihove zahteve sprejete in da jih bodo prednostno uresničili, so zapisali v sporočilu za javnost.

Motoristi so trdili, da hrvaška vlada in ministrstvo za promet že najmanj pet let zavlačujeta z uveljavitvijo predpisov za izboljšanje varnosti motoristov, ki so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu.

Od hrvaškega ministra za morje, promet in infrastrukturo Olega Butkovića so zahtevali postavitev zaščitnih ograj ob cestah in uveljavitev novega prometnega znaka "zahteven odsek za motoriste". Menijo, da bi morali na cestah uporabljati barve, na katerih pnevmatike ne drsijo. Prizadevali so si tudi za izjemo motoristov pri sezonskih podražitvah cestnin ter za splošno znižanje cestnin za motoriste do višine polovice zneska, ki ga plačujejo vozniki avtomobilov.

V današnji protestni akciji naj bi sodelovalo 4000 motoristov. Med drugim so načrtovali oviranje prometa na mejnih prehodih Jelšane, Starod in Sečovlje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija