NEVERJETNO NEBO NAD ISTRO: Zgodnje jutro je naenkrat pričaralo ta dva fascinantna nebesna pojava (FOTO)

Istra

Iz hrvaške Istre poročajo o fascinantnem nebesnem pojavu, ki je danes zgodaj zjutraj obogatil nebo. S prostim očesom je bilo namreč mogoče videti komet Neowise, ki so ga dodatno začinili posebni oblaki.

Okrog 4. ure zjutraj sta se poklopila dva očarljiva nebesna pojava, redki noktilucentni oblak in komet Neowise, ki je bil na severovzhodnem nebu viden približno eno uro, tudi s prostim očesom, poroča Glas Istre.

Gre za komet, ki so ga odkrili 27. marca letos in bo iz Istre viden s prostim očesom naslednjih nekaj dni. Čeprav je viden s prostim očesom, lahko fenomen uživamo še bolje s pomočjo daljnogleda ali fotoaparata.

Jutros je bilo nestvarno. Oko 4 sata na sjeveroistočnom nebu pojavio se komet Neowise (koji je iz Istre bio vidljiv golim okom!) te rijetki noktilucentni oblaci (NLC). Kakva kombinacija! Foto: Petar Radovan

Objavil/a IstraMet dne Torek, 07. julij 2020

Komet je 3. julija potoval najbližje Soncu, takrat je za seboj vlekel tudi rep. Najbližje Zemlji bo 23. julija, in sicer na razdalji 103 milijone kilometrov.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Oblaki NLC so v naših zemljepisnih tirnicah redek pojav, piše časnik. Gre za najvišji tip oblaka na Zemlji, ki se pojavlja na nadmorski višini kar 85 kilometrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija