NESREČA PRED MOSTOM ČEZ REKO SOČO: Otrok padel z roba poti 10 metrov globoko

Kronika

V soboto nekaj čez 15. uro so novogoriške policiste obvestili, da je na brežini pri reki Soči na Bovškem padel in se poškodoval otrok.

Policisti so na kraju ugotovili, da je otrok s starši hodil po t. i. Soški poti iz smeri Trente proti Bovcu - po levem bregu reke Soče. Na predelu poti, lokalno imenovanem 'Breka' (blizu vasi Kal-Koritnica), je otrok tik pred mostom čez reko Sočo stopil na rob poti, do ograje je bilo še nekaj prostora, kjer mu je spodrsnilo. Padel je približno 10 m po brežini navzdol in se pri tem udaril v predel glave. Starši in naključni tujec, ki jim je kmalu zatem na kraju nudil pomoč, so poškodovanega otroka nemudoma odpeljali v gasilski dom na bovškem letališču, kjer so mu tamkajšnji gasilci nudili prvo pomoč.

Na kraj je prišla tudi reševalna ekipa iz ZD Tolmin in otroka oskrbela. Zdravnik je ocenil, da gre za predvidoma lahko telesno poškodbo. Kasneje so ga reševalci prepeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili. Aktiviran je bil tudi vojaški helikopter z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki pa so ga kasneje preklicali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija