NEOBIČAJNA PATRULJA V PIRANU: Policisti na konjih z avstrijskimi kolegi navdušili mimoidoče (FOTO)

Piran

V sklopu usposabljanja avstrijskih policistk s konjema se je danes mešana patrulja policistov konjenikov mudila med Portorožem in Piranom. Patruljiranje je bilo namenjeno predvsem pridobivanju izkušenj, obenem pa so policisti popestrili dan marsikateremu obiskovalcu.

Kot je za STA pojasnil pomočnik komandirja postaje konjeniške policije Rok Kolarič, avstrijski kolegi ustanavljajo konjeniško enoto s sedežem na Dunaju, namen današnjega patruljiranja pa je bil predvsem v tem, da avstrijski kolegici pridobita potrebne izkušnje.

Po Bledu in Ljubljani so bili policisti konjeniki danes tako na slovenski obali. Po Kolaričevih besedah v prvi vrsti z namenom, "da pokažemo, kako izvajamo patruljno delo, delo v promocijske namene, kako se približamo ljudem, opravimo kontakte tako s turisti kot domačimi ljudmi in poskušamo rešiti tudi varnostno problematiko".

Z odzivom javnosti so bili zelo zadovoljni, pa tudi sicer Kolarič ugotavlja, da so povsod dobro sprejeti. Obiskovalcem in domačinom namreč popestrijo vsakdan, saj "ni najbolj vsakdanje, da vidiš policista na konju, še posebej tukaj na obali".

Sicer je glavna naloga policijske konjenice vzdrževanje javnega reda in miru. K sreči predstavlja Slovenija dokaj varno okolje in je tovrstnih dogodkov malo, je ugotavljal Kolarič: "Kadar tega ni, delamo redno policijsko delo. Edina razlika je v tem, da to delo opravljamo na konju."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sebastjan |  06 .06. 2019 ob  21: 29
In kakšna je ta varnostna problematika, ki jo rešuje policijska konjenica na obali?

Vodstvu policije predlagam, da je konjenica bolj potrebna pri varovanju drzavne slovenske meje kot pa pri turističnem patruljiranju ob obali.