NA OBALO PRIHAJA OKREPITEV IZ AVSTRIJE: V Portorožu in Piranu bodo za varnost znova poskrbeli policisti na konjih

Piran

V Sloveniji sta na obisku avstrijski policistki s konjema, kar bo popestrilo jutrišnje dopoldne v Portorožu, pravijo na Policijski upravi (UP) Koper. Avstrijska policija namreč po zgledu slovenske uvaja konjenico v policijo, slovenski policisti pa jim pomagajo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami. Avstrijski policistki bosta v Sloveniji na usposabljanju tri dni - jutri prideta skupaj s slovenskimi policisti konjeniki v Portorož in Piran.

Delo konjenice je predvsem preventivno. Policisti s konji izvajajo vsa policijska pooblastila, kar so dokazali tudi ob zadnjem njihovem obisku na našem območju, so zapisali na PU Koper.

"Na območju Policijske postaje Piran vlagamo veliko truda, da bi bila tudi letošnja turistična sezona čim bolj varna. Povezali smo se z lokalno skupnostjo, policisti pa so pričeli tudi intenzivno izvajati preventivne in represivne ukrepe za preprečevanje kaznivih dejanj," pojasnjujejo na PU Koper in kot dodajajo, je ta trenutek varnostna situacija na območju Pirana zelo dobra. "Zagotovo v ta kontekst preprečevanja kriminalitete sodijo tudi konjeniki, zato smo zelo veseli njihovega obiska," so zaključili v poslanem sporočilu za javnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  06 .06. 2019 ob  11: 23
Pošljite jih na mejo. Bo več koristi od njih.