NEKONVENCIONALNO VOSKANJE HIT NA TIKTOKU: A dermatologi opozarjajo, da je lahko izredno nevarno (VIDEO)

Trendi

Po družbenem omrežju TikTok so zaokrožili videoposnetki nenavadnega načina voskanja. Posnetki prikazujejo, kako "kozmetičar" zmehčani vosek nanaša na obraz, usta, vrat, ramena in prsni koš ter ta delno prodira skozi ušesa in nos. Dermatologi opozarjajo na škodljivost in nevarnost takšnega početja. 

Videoposnetki, ki prikazujejo depilacijo obraza, so velik hit na družbenem omrežju TikTok, a strokovnjaki za kožo opozarjajo na škodljivost takšnega početja.

V spodnjem videu lahko vidite, kako "kozmetičar" zmehčani vosek nanaša na obraz, pa tudi na usta, vrat, ramena in prsni koš. Ko se vosek strdi, ga loči od kože

"Brivec", ki je objavil nekaj najbolj gledanih posnetkov, poudarja, da je postopek dober za kožo. Toda britansko združenje dermatologov opozarja, da je prodiranje voska v nos ali ušesa lahko nevarno in ni priporočljivo.

"Trendi na področju lepote in zdravja se po družbenih omrežjih hitro širijo. Voskanje je travmatičen postopek za kožo, zlasti za občutljiva področja okoli oči. Ti deli kože se lahko vnamejo in razdražijo. V nekaterih primerih se lahko razvijejo gnojni mozolji," pravi dr. Anjali Mahto.

Britanska fundacija za kožo je izrazila zaskrbljenost, ker se v nekaterih posnetkih vosek uporablja tudi na osnovnošolcih.

"Otrokom ne bi priporočala takšnega tretmana. Na TikTok-u, pa tudi na drugih družbenih omrežjih lahko najdete številne napačne informacije in potencialno škodljive lepotne nasvete. Dobro bi bilo uvesti strogo regulacijo tega segmenta," je dejala dermatologinja dr. Emma Wedgeworth.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija