NE ZAMUDITE PRENOSA S PRIMORSKEGA POLETNEGA FESTIVALA: V Kopru bo beseda tekla o izredno aktualni temi

Koper

V prireditvenem prostoru Libertas v Kopru bo v okviru programa 28. Primorskega poletnega festivala v sredo, 21. julija, potekala okrogla miza z naslovom Zdravje po-tem, ki jo organizira Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper v sodelovanju z Gledališčem Koper. Okrogla miza na izredno aktualno temo se bo pričela ob 19. uri, na Regionalu pa jo bomo prenašali v živo.

V središču sproščenega pogovora bo vprašanje odnosa do zdravja po izkušnji, ki smo jo oziroma jo še preživljamo. Ali smo se v času epidemije covida-19 kaj naučili? Ali bomo zmogli preseči interese posameznikov in stopiti korak naprej v sistemski krepitvi zdravja državljanov Slovenije, v sistemski preventivi ter osveščanju o zdravem in kakovostnem življenju? Ali je bil spopad z epidemijo spopad z virusom, ali z zdravstvenim sistemom, znanostjo, kriznim menedžmentom, komunikacijo, organizacijo, ali s človeško nečimrnostjo, ali politiko, kulturo in socialo? Na ta in podobna vprašanja bodo udeleženci okrogle mize odgovarjali z zornih kotov različnih strok, disciplin in področij, ki se ukvarjajo z zdravjem. Razmišljali bodo o nujnosti individualne in skupinske skrbi za zdravje in kakovost življenja, o odgovornosti države do celovitega zdravja državljanov, o mostu med fizičnim, kognitivnim in psihosocialnim zdravjem in nenazadnje o zdravju širše družbe in okolja, v katerem živimo.

V pogovoru bodo sodelovali mag. Vesna Kerstin Petrič, dr. med., generalna direktorica Direktorata za javno zdravje Ministrstva za zdravje RS, prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., Fakulteta za farmacijo, Univerza v Ljubljani, prof. dr. Mojca Ramšak, Medicinska fakulteta in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, prof. dr. Boštjan Šimunič, predstojnik Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper, in Patrik Greblo, slovenski dirigent, skladatelj in aranžer zabavne glasbe, Koper. Dogodek bo povezoval prof. dr. Rado Pišot, direktor ZRS Koper.

Okrogla miza, ki jo bomo na Regionalu prenašali v živo, bo potekala v sredo, 21. julija, s pričetkom ob 19. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija