Nato bo priskočil na pomoč pri varovanju zimskih olimpijskih iger

Svet

Nato bo Rusiji pomagal pri varovanju februarskih zimskih olimpijskih iger v Sočiju, je danes sporočil vrhovni vojaški poveljnik zveze Nato, ameriški general Philip Breedlove.

"Dogovorili smo se, da bomo delili zmogljivosti za ravnanje z improviziranimi eksplozivnimi napravami ter glede nekaterih drugih stvari," je novinarjem v Bruslju dejal Breedlove. "Ne bom šel v podrobnosti, toda sodelovali bomo z našimi ruskimi brati in sestrami, medtem ko se olimpijske igre približujejo," je dodal.

Breedlove je še dejal, da se Rusija o največjem zimskem športnem dogodku pogovarja s številnimi državami. Sam se je v sredo sestal z načelnikom generalštaba ruske vojske Valerijem Gerasimovim. "Izmenjala sva si informacije in se dogovorila, da bova komunicirala med olimpijskimi igrami," je dejal.

Zaskrbljenost glede varnosti med igrami vzbujajo bombni napadi v Volgogradu lani decembra, do katerih je prišlo kmalu zatem, ko je čečenski bojevnik Doku Umarov pozval k napadom na olimpijske igre. Ruski predsednik Vladimir Putin je zagotovil, da bo uničil vse teroriste, okrog Sočija pa naj bi postavili tako imenovani železni varnostni obroč.

BOBO |  24 .01. 2014 ob  10: 28
Good bless America! Si mislite , da bi bile igre na naši tromeji , kot smo si to enkrat zamislili. Kdo bi nam čuval olimpijado. Sploh pa kdo bi nam grozil. Saj bi bili teroristi v izgubi.
Mama mija |  24 .01. 2014 ob  00: 59
Ma kaj bi mi brez amerov, ki imajo staroselce še vedno zaprte v "gulagih"...