NASVETI, KAKO SE SPOPASTI Z ŽALOSTJO ZARADI RAZPADA ZVEZE: Ne zatirajte čustev in ne hitite v novo razmerje

Trendi

Ena največjih napak, ki jih naredijo ljudje, je zatiranje in izogibanje težkim čustvom, ki nastanejo ob razhodu ali izgubi ljubljene osebe. Ni se treba sramovati, ker ste žalostni, jezni ali razburjeni. Tukaj je osem nasvetov, kako se spopasti z žalostjo zaradi prekinitve odnosa z osebo, ki ste jo imeli radi.

1. Dovolite si iti skozi proces žalovanja

Nekateri se sprva obnašajo, kot da so hitro okrevali po razpadu odnosa, v resnici pa niso in to je znak za alarm. Zatiranje čustev se nikoli ne konča dobro. Zato je pomembno iti skozi vse stopnje žalosti in ne na silo hiteti naprej. Zelo pomembno se je zavedati, da ni pravila, kako dolgo traja, da sreča nadomesti občutek žalosti in da se rane zacelijo.

2. Bodite dobri do sebe

Pomembno je, da ste v tem težkem času prijazni in sočutni do sebe. Prijatelju, ki je pravkar izgubil babico, verjetno ne bi rekli: "Ne bodi žalosten, vse je v redu." Zato se na ta način ne pogovarjajte sami s seboj. Ravnajte s seboj kot s prijateljem, kar vam bo pomagalo obvladati žalost in osamljenost.

3. Sprejmite podporo

Imejte v mislih, da čeprav ste doživeli izgubo odnosa, imate v življenju še vedno prijatelje in družino, ki vas želijo podpreti in biti z vami. Zato jim to dovolite! Pomembno je, da se zanesete na bližnje ljudi, saj vam ne bodo le pomagali, da se ne izolirate od vseh, ampak vas bodo podprli in bili v vaši bližini, ko boste potrebovali pomoč ali ramo, na katero se boste lahko naslonili.

4. Ohranite zdrave navade in rutine

V časih, ko se srečujete z zelo burnimi čustvi, ni lahko, vendar je vztrajanje pri zdravih navadah in rutinah (ali njihovo uvajanje) v takih trenutkih bolj pomembno kot kdaj koli prej. Osredotočite se na stvari, kot so vadba, pravilna prehrana in načrtovanje dejavnosti, v katerih uživate. To vam bo pomagalo ostati prizemljeni v svetu in ne iti po poti brezupa. Ljudje, ki v težkih časih ostajajo aktivni, zdravi in ​​obkroženi z ljudmi, se veliko lažje spopadajo z napetim dogajanjem v njihovem življenju.

5. Izogibajte se impulzivnosti

Izgube lahko pripeljejo do pogostejših impulzivnih in celo tveganih odločitev, zlasti ko gre za razhod z nekdanjim partnerjem/partnerko. Intenzivnost vaše želje, da vrnete udarec, pokličete svojega ljubimca oziroma ljubimko, naredite nekaj, kar bi mu/ji škodilo, nima nobene zveze z modrostjo. Če imate težave z impulzivnimi napadi, nasilnimi reakcijami ali željo, da storite nekaj slabega, raje počakajte vsaj 24 ur, preden reagirate.

6. Pišite dnevnik

Če zapišete vse, kar čutite, lahko naredite čudeže. Ena študija je pokazala, da ljudje hitreje okrevajo po ločitvi, če pišejo dnevnik in so posledično v boljšem duševnem stanju kot tisti, ki nimajo te navade. Pisanje je lahko ena najbolj zdravilnih navad v življenju. Če si vzamete čas za prosto pisanje, lahko dobite vpogled v razhod, trenutne občutke in zakaj je razpad tako boleč. To velja za vsako izgubo, ne le za romantično.

7. Ne skočite takoj v drugo zvezo

Mnogi to počnejo, ker zmotno mislijo, da se bodo na ta način hitreje znebili bolečine ob razpadu odnosa. Bolje je, da nekaj časa ostanete sami, da uredite zadeve v glavi in ​​šele nato začnete iskati novega partnerja/partnerko. Ne pozabite, da če zahtevate veliko pozornosti od drugih ljudi, tudi spolnih, da se počutite bolje, je to lahko signal, da se želite izogniti procesu žalovanja ali poskušate zapolniti vrzel z nečim, kar ne predstavlja dolgoročne rešitve.

8. Razmislite o pogovoru s strokovnjakom

Če se neuspešno borite s svojimi čustvi in ​​ne morete nadaljevati s svojim življenjem, razmislite o odhodu na psihološko terapijo. Brez pomoči strokovnjakov je včasih težko rešiti stvari.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  19 .09. 2021 ob  16: 32
Na zadevo se ne sme gledat od blizu, ker potem zgleda veliko večja kot je v resnici....na zadevo je treba gledat od daleč. Če bomo na zadevo gledali od daleč, bomo videli tudi druge zadeve, ki so pomembnejše od zadeve o kateri piše članek...To se da rešiti zelo hitro, s prijatli nekam v dobro krčmo, naročiti dobro mešano meso na žaru in eden ali dva ali tri ali štiri ali več litrov Refoška in zadeva je rešena. Eden obvezno mora biti trezen (tisti, ki vozi), v nasprotnem ne bo dovolj sproščeno....