NAŠLI 50 LET STARO SPOROČILO V STEKLENICI: V njej je bilo zapisano tole

Svet

Mimoidoči je na Aljaski med pobiranjem drv odkril steklenico s sporočilom, ki jo je ruski mornar pred več kot 50 leti vrgel morje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V njem je pisalo: "Srčen pozdrav. Od flote ladje VRXF Sulak ruske flote z Daljnega vzhoda. Želimo vam obilo zdravja ter dolgo življenje in srečno plovbo, 20. junij 1969."

Steklenico je na obali blizu domače vasi Shishmaref odkril Tyler Ivanoff. Plastični zamašek je s steklenice odtrgal kar z zobmi. "Notranjost steklenice je bila suha in imela je vonj po vinu ali starem alkoholu," je povedal za lokalni časopis Nome Nugget. Nato je na Facebooku objavil fotografijo v ruščini napisanega sporočila in steklenice, da bi našel koga, ki mu sporočilo prevedel.

Zgodbo so pograbili ruski mediji. Novinarji ruske državne televizije Rossiya 1 so s pomočjo povratnega naslova v Vladivostoku poiskali avtorja sporočila, sedaj 86-letnega Anatolija Bocanenka, upokojenega kapitana omenjene ruske ladje, ki danes živi na Krimskem polotoku. Bocanenko je za rusko televizijo kar v mornarski uniformi povedal, da je na ladji delal leta 1969, ko je imel 35 let. Sprva je sicer menil, da pisava v sporočilu ni njegova, a je nato v povratnem naslovu prepoznal svoj prejšnji naslov v Vladivostoku. Na Facebooku je nato najditelj Ivanoff izrazil zadovoljstvo, da je majhna fotografija najdene steklenice prerasla v takšno zgodbo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija