NAPETOST V KOPRU NARAŠČA: Danes se začenja finale

Koper

Pred košarkarji Sixt Primorske je novi vrhunec sezone. Po zaključnem turnirju pokala Spar sredi februarja, ki so ga Koprčani končali z dvigom pokala, bodo v naslednjih dneh osredotočeni na finale lige Aba 2. Zmaga pomeni napredovanje med regionalno elito.

Njihov tekmec v nizu na tri zmage bo skopski MZT. Prva tekma v Kopru bo danes ob 18. uri, druga že jutri ob 20.00, tretja in morebitna četrta pa v četrtek in petek v Severni Makedoniji.

Sixt Primorska bo drugič zapored igrala v finalu

Lani je na zaključnem turnirju v Čačku pokleknila v finalu proti Krki, letos pa ima glede na spremenjen tekmovalni sistem precej več možnosti. Koprčani so namreč redni del končali na prvem mestu. V dvaindvajsetih nastopih so izgubili le dvakrat, tekmeca v finalu pa so premagali tako doma kot v Skopju. MZT je v rednem delu zasedel tretje mesto z izkupičkom 15-7.

Tigri danes začenjajo finale ABA Liga 2! S svojo vstopnico lahko na tekmo brezplačno popelješ še spremljevalca ali...

Posted by KK Sixt Primorska on Sunday, March 31, 2019

"MZT Skopje je ob naši ekipi pokazal največ v tej sezoni lige Aba 2, zato se je zasluženo prebil v zadnje boje za naslov. Čaka nas zanimiv finale. Ekipa iz Skopja je izredno talentirana in izkušena. Pokazati bomo morali vse, kar znamo. Smo samozavestni, pripravljeni in želimo dokazati, da smo do sedaj dobro delali," pravi trener Jurica Golemac.

"Osvojitev regionalnega naslova je naš glavni cilj v tej sezoni. V finale se podajamo s prednostjo domačega igrišča in upam, da jo bomo znali izkoristiti. Želim si, da niz uspešno začnemo z zmago na ponedeljkovi tekmi," dodaja Žan Mark Šiško.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija