NAMIG ZA DECEMBRSKO OBDAROVANJE: Najbližjim podarite čarobnost gledališča

Koper

December, mesec obdarovanj in praznikov, je tik pred vrati. V naslednjih dneh bodo mesta zažarela v soju lučk in okrasitev, s stojnic bo zadišalo kuhano vino, ljudje pa bomo začeli tuhtati, kaj podariti najbližjim. Te sladke skrbi se lahko hitro spremenijo v nočno moro; kaj podariti nekomu, ki ima vse, kot radi rečemo, ne da bi za to potrošili preveč denarja in da bo po možnosti darilo nekaj edinstvenega, enkratnega.

Darilo, ki združuje vse našteto, imajo v Gledališču Koper. To so njihove predstave, občutenja, ki jih v nas vzbudijo igralci na odru, doživetja, ko se odpravimo nekam na nekaj lepega. Zato tudi letos ponujajo nakup darilnih bonov za njihove predstave in preostale dogodke.

Z dogodki in prireditvami tradicionalno bogat december prinaša kar nekaj možnosti za uveljavitev darilnih bonov. Ena izmed komedij, ki jo ponujajo v gledališču, je Laponska, v kateri blestijo Luka Cimprič, Rok Matek, Nika Rozman in Urška Taufer. Na ogled bo v nedeljo, 18. decembra.

Ustavite čas in si privoščite predstavo

"Gledališče so nekoč poimenovali 'najlepša iznajdba človeškega duha'. Vsak je lahko del te celote, ki jo pred nami ustvarjajo igralci, vsak je lahko del te magije in lepote duha. Privoščite si jo. Podarite jo," je povedala direktorica in umetniška vodja Gledališča Koper Katja Pegan, ki je s sodelavci zasnovala raznolik decembrski program.

Eden izmed vrhuncev bo zagotovo Tartuffe (Molière). Predstava v koprodukciji narodnih gledališč Sombor in Novi Sad ter v režiji pokojnega Igorja Vuka Torbice je doslej prejela več kot 20 nagrad. Lahko jo označena tudi kot gledališki dogodek sezone, vsekakor pa za predstavo, ki je ne gre zamuditi.

Decembra se ljudje pogosteje odločajo za obisk gledališča, zato je darilni bon za predstave lahko tudi zelo aktualna rešitev. Poleg tega lahko najbližjim le za nekaj 10 evrov omogočite čudovito izkušnjo, ki bo v njihovih srcih ostala tudi, ko bodo zapustili dvorano.

Popolni tujci, Tutošomato, Laponska, Fantovščina … Eroika, kot češnja na torti.

Prva decembrska je predstava Popolni tujci (Tamara Damjanović po motivih filma) – komična drama o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone, je nastala v Drami SNG Maribor. Na lanskih dnevih komedije je postala žlahtna komedija po izboru strokovne žirije; Mateja Pucko in Gorazd Žilavec pa sta prejela nagradi za naj komedijanta.

Imetniki darilnih bonov jih lahko vnovčijo za plačilo katere koli prireditve v Gledališču Koper. Tudi za koncert na silvestrski večer, ko bo ob 19.00 nastopil pop opera trio Eroika. Še prej se na koprski oder vračata Tutošomato Iztoka Mlakarja in Laponska, božična komedija, ki je nastala izpod peresa katalonskih avtorjev Cristine Clemente in Marca Angeleta. Prvič pa bo Koprčankam in Koprčanom na ogled Fantovščina, v kateri blestijo Gašper Bergant, Sašo Stare in Žan Papič.

Eroika Aromatika, v katerem poje tudi Koprčan Blaž Gantar, bo v Gledališču Koper nastopila na silvestrovo ob 19.00. Koncertu bo sledilo nazdravljanje v slovo staremu letu, kot nalašč za uvod v najdaljšo noč.

Za več informacij o darilnih bonih lahko pišete na info@gledalisce-koper.si, dobili pa jih boste tudi pri blagajni gledališča ali na telefonski številki 05 663 43 88 v času delovanja blagajne, ki obratuje vsak delovnik od 10.00 do 12.00, ob torkih in četrtkih tudi od 15.00 do 17.00, ter uro pred predstavo. Rezervacije na dan predstave niso mogoče.

Spored Gledališča Koper je dostopen TUKAJ.