NAMERNO TRČIL V POLICIJSKI AVTO, DVA POLICISTA POŠKODOVANA: Eden pobegnil, drugi s pištolo grozil občanom

Kronika

Dolenjski policisti so v četrtek pri Krškem lovili 21-letnega voznika, ki se je pri begu namerno zaletel v policijsko vozilo in poškodoval dva policista. Končno so ga uspeli ustaviti pri Krškem, pri čemer so uporabili prisilna sredstva. V priporu pa je osumljenec, ki je v Beli krajini ustrahoval občane in grozil policistom.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so policisti v četrtek okoli 19. ure med kontrolo prometa pri Krškem ustavljali voznika, ki svetlobnih in zvočnih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Ko so ga pri Drnovem poskušali ustaviti policisti v drugem vozilu, se je namerno zaletel v njihovo vozilo in jim pobegnil. Na pomoč je priskočilo več policijskih patrulj, ki so 21-letnega voznika le uspeli ustaviti v okolici Krškega. Zoper njega in potnika so uporabili prisilna sredstva in ju obvladali.

Med postopkom so ugotovili, da 21-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligrama alkohola, vozil pa je neregistriran avto, na katerega je namestil druge registrske tablice. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zasegli avto, v katerem so bili artikli, ki najverjetneje izvirajo iz tatvine. V vozilu, v katerega je trčil 21-letnik, sta se lažje poškodovala dva policista, ki so ju oskrbeli v Zdravstvenem domu Krško.

Med policijsko intervencijo so prebivalci naselja v službena vozila metali kamenje in poškodovali še štiri službena vozila. Policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Vozniku, ki je z namerno prometno nesrečo kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije, so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 3640 evrov.

Na območju Bele krajine pa so policisti obravnavali več kaznivih dejanj in kršitev, ko je 27-letni nasilnež ustrahoval občane in grozil policistom. Osumljenec je občane ustrahoval s pištolo in posameznikom grozil, da bo z njimi obračunal. Grožnje in žaljivke je izrekal tudi policistom in kriminalistu.

Kot so ugotovili, je 27-letnik razbil tudi vrata gostinskega lokala v Črnomlju in povzročil gmotno škodo. V hišni preiskavi osumljenca so našli imitacijo pištole, s katero je grozil. Storilec se je poskušal izogniti kazenskim postopkom in je pobegnil na Hrvaško, kjer so ga prijeli hrvaški policisti, saj je tudi tam kršil javni red in mir in v gostinskem lokalu ogrožal in ustrahoval goste. Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali slovenskim kolegom, ki so mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija