NAJNOVEJŠA RAZISKAVA RAZKRIVA: Ljudje, ki zamujajo, so srečnejši in bolj zdravi

Trendi

Najnovejša študija, ki jo je izvedla skupina raziskovalcev na Harvardu, je pokazala, da so ljudje, ki zamujajo, srečnejši in bolj zdravi.

Harvardski raziskovalci trdijo, da ljudje, nagnjeni k zamujanju, živijo dlje in so bolje razpoloženi. Razlog za njihovo zamujanje ni slabonamernost ali zlobnost, temveč se skriva v optimizmu in visokem nivoju entuziazma.

"Veliko ljudi, ki zamujajo, je optimističnih in nerealnih, kar vpliva na njihovo dojemanje časa. Zaradi preveč optimistično razporejenega urnika so stalno prepozni, saj verjamejo, da lahko izpolnijo vse obveznosti, ki jih imajo, četudi temu ni tako," je povedala Diana DeLonzor, avtorica knjige Never Late Again. Justin Craig, psiholog z Univerze v New Yorku, prav tako meni, da je podcenjevanje časa, ki je potreben za izpolnitev vseh obveznosti, razlog za zamudo ljudi.

Harvardski raziskovalci pa pravijo, da ravno optimističnost ustvari srečo. "Optimistični ljudje se vedno osredotočajo na pozitivne plati, kar s seboj prinese bolj produktivno, ustvarjalno in sproščeno življenje," dodajajo strokovnjaki.

Poleg tega so rezultati študije še pokazali, da optimistične osebe zaradi bolj sproščenega načina življenja doživljajo manj stresa. Vse to zmanjšuje možnosti za visok krvni tlak in bolezni srca. Vendar pa znanstveniki tudi poudarjajo, da zamuda ni družbeno sprejemljiva in svetujejo, da kljub temu hodite pravočasno na delo ali na sestanke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  24 .03. 2019 ob  07: 27
Res je razlika med zamudniki in tistimi, ki prihajajo točno. Slednji v življenju dosegajo več najprej zaradi reda, discipline in predvsem spoštovanja do drugih. Vse ostalo so samo nebuloze