NAJMANJ 25 INTERVENCIJ GASILCEV NA OBALI: Škodo zaradi poplavljanja morja še popisujejo (FOTO, VIDEO)

Koper

Okoli 20. ure zvečer je nekaj preglavic v občinah Piran, Izola in Koper povzročila močneje povišana gladina morja. Morje je poplavilo nižje dele obale v višini med 50 in 60 cm. Na mareografski postaji Koper je višina morja presegla 360 cm. Morje je poplavljalo tudi danes zjutraj, a se je po naših informacijah gladina zdaj že začela spuščati.

Uprava RS za zaščito in reševanje je v noči na sredo v obalnih občinah zabeležila 16 dogodkov. Morje je poplavilo več ulic, parkirišč, stanovanjskih, poslovnih in drugih objektov, nekaj gostinskih lokalov, Center starejših občanov v Luciji in lekarno.

Gasilci treh prostovoljnih društev in poklicne enote so nudili pomoč občanom, delili in nameščali protipoplavne vreče, dvigovali in reševali opremo ter črpali vodo.

Kot nam je pojasnil Jan Brodar z Gasilske brigade Koper, večjih posebnosti ni bilo, saj so se razmere, ko se je morje umaknilo, umirile. Tako so se denimo v lucijskem Centru starejših občanov, kjer je zalilo garažo, dogovorili, naj počakajo, da se voda umakne. Voda je v Piranu zalila tudi vhod v Hotel Tartini in občinsko stavbo na Tartinijevem trgu.

Objavil/a Mojca Pečnik Dessardo dne Sreda, 13. november 2019

Morje je v Izoli po informacijah gasilcev zalilo dva gostinska lokala, kot smo izvedeli Gostilno Bujol in Pizzerijo Napa.

Ponoči in v današnjem dopoldnevu so gasilci do sedaj opravili 25 intervencij. "Poplavljenih objektov je bilo najverjetneje več, ampak so si mnogi občani pomagali sami in nas niso poklicali na pomoč," nam je kasneje razložil Brodar. O škodi je sicer še prezgodaj govoriti, saj so intervencije še v teku.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  13 .11. 2019 ob  14: 07
Svaka čast Izolskim občinarjem. Zatahili po dolgem in počez. Vreče so prinesli šele zjutraj in to samo tam kjer so veze in poznanstva...vsakega,ki sem vprašal za vreče...nimajo pojma. Glavno je, da redarhi kasirajo...za plačo v JU bo,kajne. Evo zakaj nisem volil tega wosla...
Prognostik |  13 .11. 2019 ob  11: 19
Se bo spucalo pasje scanje po Piranu. Glejte na to kot na generalno čiščenje.
kaslc |  13 .11. 2019 ob  11: 09
V Izoli so delili protipoplavne vreče šele danes zjutraj ob 9th dalje.
Sirena alarma se je oglasila šele ob 23th ko je bilo že vse pod vodo.
Sestanek kriznega štaba sklican za 7 uro zjutraj.
Odpovedali na celi čtrti.Katastrofa.
Upam da se naš vrli župan vsaj dobro naspal.