NAJHUJŠA MOŽNA DIETA: Ne preskakujte obrokov!

Trendi

Preskakovanje obrokov ni zdravo, pravzaprav je to najhujša možna dieta.

Prvih šest ur v vašem telesu vse deluje normalno. Začne se razgrajevati glikogen, ki ga celice koristijo kot gorivo. Četrtino dobljene energije porabijo možgani, preostanek gre v mišice in kri. Po šestih urah lakote pa se ta proces prične ustavljati, ker se zmanjšajo zaloge glikogena.

Telo preide v fazo ketoze, saj mora razgrajevati maščobe, da bi dobilo energijo. Maščobe se razgradijo na maščobne kisline, ki jih možgani ne morejo direktno uporabiti, zato sporočijo telesu naj jih razgradi na ketone. 75 odstotkov energije potrebne za delovanje možganov pride iz ketonov, kar pomeni, da imate brez glukoze slabše kognitivne funkcije.

Da preidete v fazo ketoze, vam ni potrebno stradati. Veliko ljudi gre skozi to fazo, če uživajo malo ogljikovih hidratov ali se ukvarjajo z intenzivno vadbo, ki ogljikove hidrate pridobljene skozi hrano potroši.

Po 72 urah stradanja se boste počutili utrujeni in brezvoljni, posledice bodo občutile mišice. Proteini se razgrajujejo na aminokisline, ki se lahko pretvorijo v glukozo.

Ženske, ki dolgo stradajo, lahko izgubijo menstruacijo, ker poskuša telo privarčevati energijo. Zmanjša se gostota kosti, izgubi se seksualni libido.

Po tednu ali dveh stradanja je imunski sistem zaradi pomanjkanja vitaminov in mineralov izčrpan. Stradanje lahko privede do smrti po približno 20 dneh, zabeleženi pa so primeri, ko so ljudje preživeli brez hrane tudi do 70 dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija