Nadzorni svet Istrabenza z novo članico

Delničarji Istrabenza so na današnji redni skupščini za novo članico nadzornega sveta imenovali Denis Tavčar, ki je z današnjim dnem tudi nastopila mandat nadzornice.

Delničarji so na predlog nadzornega sveta Tavčarjevo imenovali za obdobje do preteka mandata ostalim članom.

Kot je razvidno iz gradiva k skupščini, je bilo imenovanje nove nadzornice potrebno po tem, ko je dotedanji predsednik nadzornega sveta Janez Grošelj v začetku julija odstopil iz nadzornega sveta Istrabenza.

Tavčarjeva je univerzitetna diplomirana ekonomistka z magisterijem iz mednarodne ekonomije, ki ga je pridobila na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Pridobila je naziv tudi MBA iz mednarodnega poslovanja na tržaški univerzi.

Nova nadzornica Istrabenza je sicer zaposlena v družbi KB 1909, njeno glavno področje dela pa je upravljanje naložb v Skupini KB 1909, je pa tudi predsednica uprave časopisnega podjetja Mladina. Tavčarjeva ima bogate izkušnje s področja poslovnega svetovanja, kjer je sodelovala na številnih projektih, še piše v gradivu k skupščini.

Nadzorni svet Istrabenza sicer sestavljajo njegov predsednik Miha Resman, namestnica predsednika Desanka Katić in Franci Strajnar.