NA TWITTERJU NIČ VEČ GRETA TEMVEČ SHARON: Tako se je mlada aktivistka odzvala na fiasko britanske igralke (VIDEO)

Svet

Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je na Twitterju spremenila ime v Sharon ter se s tem odzvala na zadrego britanske igralke, ki v televizijskem kvizu ni vedela njenega imena, danes poročajo tuje tiskovne agencije.

Igralka Amanda Henderson je na kvizu Celebrity Mastermind dobila vprašanje, kako je ime najstniški podnebni aktivistki. Igralka je bila ob vprašanju v zadregi, zmajala je z glavo, potem pa ugibala: "Sharon". Posnetek njenega odgovora ter osuplega odziva voditelja kviza si je ogledalo že več kot sedem milijonov ljudi.

Posnetek je kmalu prišel tudi do 17-letne Thunbergove, ki je v petek popoldne ime na Twitterju spremenila v Sharon.

Švedinja se sicer na Twitterju rada pošali. Tako je decembra s humorjem odgovorila na besedni napad ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je s kritičnim tvitom odzval na njeno imenovanje za osebnost leta revije Time. V svojem profilu na Twitterju je Thunbergova zapisala, da je najstnica, ki se ukvarja s svojim problemom obvladovanja jeze. "Trenutno sproščeno gledam star dober film s prijateljem," je dodala.

Thunbergova, ki je avgusta 2018 začela šolsko stavko za podnebje, je sprožila globalno gibanje Petki za prihodnost. V zadnjih 16 mesecih je nagovorila svetovne voditelje, se srečala s papežem Frančiškom, se podala v besedni spopad s Trumpom in navdihnila na milijone ljudi, da so se po vsem svetu 20. septembra zbrali na največjem podnebnem shodu. Revija Time jo je nedavno razglasila za osebnost leta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija